decyzja od czerwca - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 10 cze 2016, 10:38

Mam taką sprawę: Matka dzieci złożyła w kwietniu wniosek o 500 na dzieci. Dostała decyzję pozytywną i wypłaciliśmy za kwiecień i maj. w 14 maja zmarła i decyzja została wygaszona a świadczenie wstrzymane. W czerwcu ojciec dzieci złożył nowy wniosek. Według ustawy wnioski złożone do 1 lipca są wyrównywane od 1 kwietnia. No i teraz muszę napisać decyzję przyznającą, tylko że od czerwca ponieważ za kwiecień i maj na dzieci już zostało wypłacone świadczenie. Mógłby ktoś mądrzejszy doradzić? Czy mogę powołać się na art. 25 ust. 2, pkt 1 i 5 ustawy o pomocy państwa w wych. dzieci?
xxx1236

Napisano: 14 cze 2016, 12:20

xxx1236 pisze:Mam taką sprawę: Matka dzieci złożyła w kwietniu wniosek o 500 na dzieci. Dostała decyzję pozytywną i wypłaciliśmy za kwiecień i maj. w 14 maja zmarła i decyzja została wygaszona a świadczenie wstrzymane. W czerwcu ojciec dzieci złożył nowy wniosek. Według ustawy wnioski złożone do 1 lipca są wyrównywane od 1 kwietnia. No i teraz muszę napisać decyzję przyznającą, tylko że od czerwca ponieważ za kwiecień i maj na dzieci już zostało wypłacone świadczenie. Mógłby ktoś mądrzejszy doradzić? Czy mogę powołać się na art. 25 ust. 2, pkt 1 i 5 ustawy o pomocy państwa w wych. dzieci?
A niby czemu chcesz się powołać na art. 25?? Jak ten art. mówi o nienależnie pobranych?
ja-123

Napisano: 14 cze 2016, 12:24

Za kwiecień i maj odmowa, w uzadsadnienu napiszesz o co chodzi, a od czerwca przyznajesz facetowi
GRAVES

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x