decyzja od czerwca
decyzja od czerwca
Mam taką sprawę: Matka dzieci złożyła w kwietniu wniosek o 500 na dzieci. Dostała decyzję pozytywną i wypłaciliśmy za kwiecień i maj. w 14 maja zmarła i decyzja została wygaszona a świadczenie wstrzymane. W czerwcu ojciec dzieci złożył nowy wniosek. Według ustawy wnioski złożone do 1 lipca są wyrównywane od 1 kwietnia. No i teraz muszę napisać decyzję przyznającą, tylko że od czerwca ponieważ za kwiecień i maj na dzieci już zostało wypłacone świadczenie. Mógłby ktoś mądrzejszy doradzić? Czy mogę powołać się na art. 25 ust. 2, pkt 1 i 5 ustawy o pomocy państwa w wych. dzieci?
Re: decyzja od czerwca
A niby czemu chcesz się powołać na art. 25?? Jak ten art. mówi o nienależnie pobranych?xxx1236 pisze:Mam taką sprawę: Matka dzieci złożyła w kwietniu wniosek o 500 na dzieci. Dostała decyzję pozytywną i wypłaciliśmy za kwiecień i maj. w 14 maja zmarła i decyzja została wygaszona a świadczenie wstrzymane. W czerwcu ojciec dzieci złożył nowy wniosek. Według ustawy wnioski złożone do 1 lipca są wyrównywane od 1 kwietnia. No i teraz muszę napisać decyzję przyznającą, tylko że od czerwca ponieważ za kwiecień i maj na dzieci już zostało wypłacone świadczenie. Mógłby ktoś mądrzejszy doradzić? Czy mogę powołać się na art. 25 ust. 2, pkt 1 i 5 ustawy o pomocy państwa w wych. dzieci?
Re: decyzja od czerwca
Za kwiecień i maj odmowa, w uzadsadnienu napiszesz o co chodzi, a od czerwca przyznajesz facetowi
Oprócz decyzja od czerwca - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
syn wójta
dziwna sytuacja
jak to będzie z dzieckiem z poprzedniego zwiazku
strona w sprawi
listy wypłat za kwiecień i maj
Bardzo proszę o wzór
06.06 ukończone 18 lat wniosek 10.06 czy nalezy sie świadcz
ORZECZENIE O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI
ograniczone prawa rodzicielskie
"Śledzenie" wnioskodawców - eskalacja paranoi ;)
odliczenie płaconych alimentów
dopłata do kredytu, wliczać do dochodu???
przyznanie przez marszałka
opiekun prawny od 31.05
aliomenty
Uzysk ZERO?