Decyzja, odmowa, pilne - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 maja 2015, 10:05

Witajcie, mam do was wielka prośbę, mam klientkę która jest bardzo niezadowolona z tego, że nie będzie jej przysługiwac karta, bo ma 3 dzieci pełnoletnich przed 25 rokiem życia, żadne nie ma mniej niż 18 lat a tylko 2 z nich się uczy i mają oświadczyć to kiedy jest ich planowany termin ukonczenia nauki. A co z tym ostatnim dzieckiem, przecież ta kobieta nie będzie nawet miała opcji wyboru we wniosku dla tego ostatniego dziecka, bo nie ma przecież opcji we wniosku "dziecko powyżej 18 roku zycia" jest natomiast dziecko ale uczące się. Więc co jeśli przyniesie mi taki źle wypełniony wniosek i się ze mną będzie kłócić że mam to rozpatrzeć. Ech tacy ludzie to tylko problemy robią. Więc karta niestety nie przysługuje a ta osoba itak chce składac wniosek. Bo chce mieć odpowiedz na piśmie by się odwoływać i protestować w tej sprawie. Czy macie jakiś wzór decyzji odmownej. Jak w ogóle mam poprowadzić taką sprawę. Bardzo was prosze o pomoc. Dodam, że jestem nowym pracownikiem i jeszcze nie miałam żadnej decyzji odmownej, ani nie spotakałam do tej pory ludzi którzy sa tak problemowi..
cytrynowacytrynka

Napisano: 19 maja 2015, 8:06

Witam, czy nikt mi nic nie poradzi?;(
cytrynowacytrynka

Napisano: 19 maja 2015, 9:01

Karta na pewno nie przysługuje tej rodzinie. Nie spełniają warunku 3 dzieci na utrzymaniu, po 18 r.ż. uczących się.
Ja decyzji odmownej jeszcze nie wydawałam. Poszukaj na forum, wklejane były wzory decyzji odmowej. Spróbuj się na tym wzorować. Napisz decyzje i skonsultuj się ze swoim szefem i radca prawnym.
Jeśli ta pani jest problematyczna musisz być pewna podstawy prawnej umieszczonej na decyzji. Tak, żeby ta pani nie miała się czego czepiać.
frogi
Stażysta
Od: 09 kwie 2015, 15:28
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 11:23

Dziękuje frogi taki też mam zamiar zrobić, we wniosku wpisała 3 dzieci tego czwartego nie bo ma więcej niż 24 lata, ale tak jak napisałam wyżej przy 2 dzieciach owszem dała ze sa to dzieci powyżej 18 lat kontynuujące nauke bo oświadczyli to na piśmie, no ale przy tym 3 nie zaznaczyła nic bo przecież nie ma takiej opcji..we wniosku no ale wniosek musiałam przyjąć bo to wredna baba, skargi nie skargi.. ech..
cytrynowacytrynka

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x