Czy miał ktoś odwołanie w SKO od odmowy zasiłku rodzinnego np. z powodu przekroczenia kryterium dochodowego bez zachowania procedury art. 79a KPA ??
Jestem ciekawa czy SKO "uwala" decyzje odmowną jesli nie zawiadomiło sie strony na podstawie nowych przepisów z KPA.
decyzja odmowna a brak 79a KPA
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: decyzja odmowna a brak 79a KPA
Jeszcze 1 pytanie:
Czy stosujecie się do art. 79a KPA, i przed każdą odmową, decyzją złotówka za złotówkę wysyłacie klientowi zawiadomienie o zakonczeniu postępowania administracyjnego?
Czy stosujecie się do art. 79a KPA, i przed każdą odmową, decyzją złotówka za złotówkę wysyłacie klientowi zawiadomienie o zakonczeniu postępowania administracyjnego?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: decyzja odmowna a brak 79a KPA
Ja wysyłam zawiadomienia przed każdą odmową lub zł/zł - dla bezpieczeństwa. I tak podatnik płaci za zwrotki.
A co do SKO - to wszystko zależy od składu orzekającego. Np. Zielonogórskie SKO lubuje się w szukaniu dziury w całym, jeśli może coś uchylić i dać do ponownego rozpatrzenia - to na pewno to zrobi
A co do SKO - to wszystko zależy od składu orzekającego. Np. Zielonogórskie SKO lubuje się w szukaniu dziury w całym, jeśli może coś uchylić i dać do ponownego rozpatrzenia - to na pewno to zrobi

Oprócz decyzja odmowna a brak 79a KPA - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
wniosek na szo i wniosek na śp
Wzór podstawy do zmiany wysokości zasiłku pielęgnacyjnego zm
skład rodziny w nowym okresie zasiłkowym
wdowa i dodatkowo 3 dziecko z panem bez alimentów
Od kiedy liczyć termin odbioru decyzji ?
osoba rozwiedziona umiera jej były mąż
za ile miesiecy przeliczyć dochód z renty
żądanie zwrotu po śmierci osoby uprawnionej
w trakcie postepowania strona zmienia żądania co do wniosku
zobowiązanie do zwrotu wzór....
Pani pobierająca śp wykonywała um. zlecenia
Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy
odejmować alimenty zapłacone czy nie
dochód uzyskany po wersyfikacji z zus na jakij podst wezwani
alimenty, czy robimy uzysk za 2018r ?
czy można utracić dodatek aktywizacyjny z PUP