decyzja odmowna- koordynacja

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Zosia15
Starszy referent
Zajmuję się: Zr, sw
Kontakt:

decyzja odmowna- koordynacja

Post autor: Zosia15 »

Pan złożył wniosek na 500+, pracował za granicą. Wojewoda wydal decyzję odmowną. W październiku żona zgłosiła, że mąż od września już nie pracuje za granicą. Czy mogę mu przyznać świadczenie od października (bo tak złożyła oświadczenie) czy powinnam wysłać oświadczenie o niewykonywaniu pracy za granicą do Wojewody?
admin.2021
Referent
Zajmuję się: ŚW.
Kontakt:

Re: decyzja odmowna- koordynacja

Post autor: admin.2021 »

Ja wysłałam, ponieważ w koordynacji odmówili że Polska wypłaca, ale wskazali który kraj był właściwy i oni byli właściwi do końca 31.05.2021. Pan z powodu covida powrócił do kraju i państwo to zgłosili. Ale wadziła mi decyzja przyznająca (bodajże z Holandii) więc wysłałam zapytanie do wojewody.
bubek
Podinspektor
Zajmuję się: koordynacja
Kontakt:

Re: decyzja odmowna- koordynacja

Post autor: bubek »

wysyłasz info z oświadczenie do UW, oni uchylają swoje rozstrzygnięcie i wskazują że w okresie od... Ty jesteś właściwym organem i dopiero wydasz
https://www.kasarodziny.pl/
ODPOWIEDZ