Decyzja odmowna-maj/ info o przyznaniu do września- lipiec - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 06 cze 2019, 7:37

Witam
Mam problem- klientka przyniosła w maju wniosek na pierwsze dziecko. Dochód będzie przekroczony. Powinnam teraz klientce zrobić na miesiące maj-czerwiec decyzję odmowną a od lipca do września przyznać?
Jeśli tak to czy ktoś już wie jak te informację wysyłane mailowe mają wyglądać?
To jakaś czarna magia jest... :?
KatmaL
Praktykant
Od: 07 sty 2019, 11:35
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 06 cze 2019, 7:51

KatmaL pisze:Witam
Mam problem- klientka przyniosła w maju wniosek na pierwsze dziecko. Dochód będzie przekroczony. Powinnam teraz klientce zrobić na miesiące maj-czerwiec decyzję odmowną a od lipca do września przyznać?
Jeśli tak to czy ktoś już wie jak te informację wysyłane mailowe mają wyglądać?
To jakaś czarna magia jest... :?
Dajesz jej odmowę i mówisz żeby ponownie wniosek złożyła w lipcu elektronicznie albo w sierpniu papierowo. Poki co obowiązuje nas ,,stara" ustawa.
mika31
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 lut 2017, 14:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 06 cze 2019, 8:12

To teraz do reszty zamieszało się w głowie... :roll:
U Mazurkiewicza było mówione- wniosek złożony w maju i jest przekroczenie dajemy decyzję odmowną do czerwca i info o tym że od lipca do września ma przyznane :/
KatmaL
Praktykant
Od: 07 sty 2019, 11:35
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 06 cze 2019, 8:24

KatmaL pisze:To teraz do reszty zamieszało się w głowie... :roll:
U Mazurkiewicza było mówione- wniosek złożony w maju i jest przekroczenie dajemy decyzję odmowną do czerwca i info o tym że od lipca do września ma przyznane :/
Ja bym się raczej bała w czerwcu przyznać na podstawie przepisów, które wejdą w życie dopiero za niespełna miesiąc...
rachela
Stażysta
Od: 15 mar 2016, 21:58
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2019, 8:31

KatmaL pisze:To teraz do reszty zamieszało się w głowie... :roll:
No to teraz to i ja zgłupiałam :lol:
Ja dawałam odmowę i poinformowałam Panią że nowe przepisy obowiązują od lipca i w lipcu lub sierpniu ma złożyć ponownie wniosek na pierwsze dziecko.
mika31
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 lut 2017, 14:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 06 cze 2019, 8:37

Mazurkiewicz odniósł się do sytuacji gdy wniosek z maja z jakiegoś tam powodu byłby rozpatrywany dopiero w lipcu wtedy dajesz odmowe na maj i czerwiec a informacją przyznajesz na lipiec-wrzesień
aniakra123
Stażysta
Od: 19 sie 2016, 8:33
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2019, 8:42