Decyzja odmowna-maj/ info o przyznaniu do września- lipiec

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
KatmaL
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

Decyzja odmowna-maj/ info o przyznaniu do września- lipiec

Post autor: KatmaL »

Witam
Mam problem- klientka przyniosła w maju wniosek na pierwsze dziecko. Dochód będzie przekroczony. Powinnam teraz klientce zrobić na miesiące maj-czerwiec decyzję odmowną a od lipca do września przyznać?
Jeśli tak to czy ktoś już wie jak te informację wysyłane mailowe mają wyglądać?
To jakaś czarna magia jest... :?
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: Decyzja odmowna-maj/ info o przyznaniu do września- lipi

Post autor: mika31 »

KatmaL pisze:Witam
Mam problem- klientka przyniosła w maju wniosek na pierwsze dziecko. Dochód będzie przekroczony. Powinnam teraz klientce zrobić na miesiące maj-czerwiec decyzję odmowną a od lipca do września przyznać?
Jeśli tak to czy ktoś już wie jak te informację wysyłane mailowe mają wyglądać?
To jakaś czarna magia jest... :?
Dajesz jej odmowę i mówisz żeby ponownie wniosek złożyła w lipcu elektronicznie albo w sierpniu papierowo. Poki co obowiązuje nas ,,stara" ustawa.
KatmaL
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

Post autor: KatmaL »

To teraz do reszty zamieszało się w głowie... :roll:
U Mazurkiewicza było mówione- wniosek złożony w maju i jest przekroczenie dajemy decyzję odmowną do czerwca i info o tym że od lipca do września ma przyznane :/
rachela
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: rachela »

KatmaL pisze:To teraz do reszty zamieszało się w głowie... :roll:
U Mazurkiewicza było mówione- wniosek złożony w maju i jest przekroczenie dajemy decyzję odmowną do czerwca i info o tym że od lipca do września ma przyznane :/
Ja bym się raczej bała w czerwcu przyznać na podstawie przepisów, które wejdą w życie dopiero za niespełna miesiąc...
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mika31 »

KatmaL pisze:To teraz do reszty zamieszało się w głowie... :roll:
No to teraz to i ja zgłupiałam :lol:
Ja dawałam odmowę i poinformowałam Panią że nowe przepisy obowiązują od lipca i w lipcu lub sierpniu ma złożyć ponownie wniosek na pierwsze dziecko.
aniakra123
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: aniakra123 »

Mazurkiewicz odniósł się do sytuacji gdy wniosek z maja z jakiegoś tam powodu byłby rozpatrywany dopiero w lipcu wtedy dajesz odmowe na maj i czerwiec a informacją przyznajesz na lipiec-wrzesień
aniakra123
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: aniakra123 »