Po wypełnieniu sprawozdania miesięcznego za maj pojawia się miękka walidacja, dotycząca kołumny A1 w wierszu 1 kol. 5 liczba świadczeń wypłaconych w miesiącu.
Dokładnie jest tak: Suma wierszy 1.1, 1.2.1.3.1.4.1.5.1.6 z kolumny E pomnożona przez liczbę dzieci na które jest pobierane świadczenie wychowawcze nie powinna byc mniejsza niz 98% sumy wartości wiersza 1 kol.5 i wiersza 2 kol5 częsci A1
o co chodzi ???
Sprawozdanie miesięczne za maj - Pomocy
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW
- Kontakt:
Re: Sprawozdanie miesięczne za maj - Pomocy
Nie przejmuj się miekką walidacją
jak coś będzie nie tak, to ktoś z urzędu do Ciebie zadzwoni i powie co masz poprawić 

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W DUW otrzymałam informację, że przyczyną są albo wyrównania w związku z koordynacją albo duża ilość świadczeń niepełnych dla 18 latków i noworodków. I ja od razu przyczynę walidacji wpisuję w uwagach bo inaczej cofają sprawozdania
-
- Referent
- Zajmuję się: PS,ŚW,FA,ŚR
- Kontakt:
W nawiązaniu do sprawozdania jeszcze jedno pytanie:
W maju była wydana decyzja o nienależnie pobranych - wykazuję ją, chociaż jeszcze się nie uprawomocniła.
Czy stan należności z tytułu nienależnie pobranych świadczeń powinnam już zwiększyć o te z tej decyzji, czy dopiero w sprawozdaniu za czerwiec, kiedy decyzja się uprawomocni (system nie zwiększa jeszcze stanu należności).
W maju była wydana decyzja o nienależnie pobranych - wykazuję ją, chociaż jeszcze się nie uprawomocniła.
Czy stan należności z tytułu nienależnie pobranych świadczeń powinnam już zwiększyć o te z tej decyzji, czy dopiero w sprawozdaniu za czerwiec, kiedy decyzja się uprawomocni (system nie zwiększa jeszcze stanu należności).
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Mi w ogóle system stanu należności na koniec miesiąca NIGDY nie pokazuje - nie wiem czemu, czy trzeba jeszcze coś zaznaczyć, nie wiem. Widać tylko odzyskane nienależnie pobrane świadczenia.opsik28 pisze:W nawiązaniu do sprawozdania jeszcze jedno pytanie:
Oprócz Sprawozdanie miesięczne za maj - Pomocy - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
ptrzebuje decyzje wstrzymującą, którą wysłac mam do podlaski
zamówienia wniosków 500 + drukarnie
Decyzja odmowna-maj/ info o przyznaniu do września- lipiec
Alimenty od babci dziecka..........
podstawa prawna dz.U?? kpa i 500+
ojciec składa wniosek na 1 dziecko matka na 2 i 3 dziecko
proszę wytłumaczyć na chłopski rozum te zmiany
Nowe 500+ a weryfikacja PESEL w każdej teczce
Lista wyplat jak transportowac do banku
Zapytanie o koordynacje w Sygnity
Jak wyliczyć dochód po powrocie z urlopu wychowawczego
zgłoszony dochód od lipca się nie należy na starych zasadach