Sprawozdanie miesięczne za maj - Pomocy

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
nova12
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Sprawozdanie miesięczne za maj - Pomocy

Post autor: nova12 »

Po wypełnieniu sprawozdania miesięcznego za maj pojawia się miękka walidacja, dotycząca kołumny A1 w wierszu 1 kol. 5 liczba świadczeń wypłaconych w miesiącu.
Dokładnie jest tak: Suma wierszy 1.1, 1.2.1.3.1.4.1.5.1.6 z kolumny E pomnożona przez liczbę dzieci na które jest pobierane świadczenie wychowawcze nie powinna byc mniejsza niz 98% sumy wartości wiersza 1 kol.5 i wiersza 2 kol5 częsci A1

o co chodzi ???
ulencja1990
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW
Kontakt:

Re: Sprawozdanie miesięczne za maj - Pomocy

Post autor: ulencja1990 »

Nie przejmuj się miekką walidacją ;) jak coś będzie nie tak, to ktoś z urzędu do Ciebie zadzwoni i powie co masz poprawić ;)
rachela
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: rachela »

W DUW otrzymałam informację, że przyczyną są albo wyrównania w związku z koordynacją albo duża ilość świadczeń niepełnych dla 18 latków i noworodków. I ja od razu przyczynę walidacji wpisuję w uwagach bo inaczej cofają sprawozdania
opsik28
Referent
Zajmuję się: PS,ŚW,FA,ŚR
Kontakt:

Post autor: opsik28 »

W nawiązaniu do sprawozdania jeszcze jedno pytanie:
W maju była wydana decyzja o nienależnie pobranych - wykazuję ją, chociaż jeszcze się nie uprawomocniła.
Czy stan należności z tytułu nienależnie pobranych świadczeń powinnam już zwiększyć o te z tej decyzji, czy dopiero w sprawozdaniu za czerwiec, kiedy decyzja się uprawomocni (system nie zwiększa jeszcze stanu należności).
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Post autor: Alalala »

opsik28 pisze:W nawiązaniu do sprawozdania jeszcze jedno pytanie:
W maju była wydana decyzja o nienależnie pobranych - wykazuję ją, chociaż jeszcze się nie uprawomocniła.
Czy stan należności z tytułu nienależnie pobranych świadczeń powinnam już zwiększyć o te z tej decyzji, czy dopiero w sprawozdaniu za czerwiec, kiedy decyzja się uprawomocni (system nie zwiększa jeszcze stanu należności).
Mi w ogóle system stanu należności na koniec miesiąca NIGDY nie pokazuje - nie wiem czemu, czy trzeba jeszcze coś zaznaczyć, nie wiem. Widać tylko odzyskane nienależnie pobrane świadczenia.
ODPOWIEDZ