oczywiście zaczynamy pisać. bardzo podobne zawiadomienie mamy juz opracowane. jest to niezbędne, ponieważ w KPA pojawił się art. 79a. przed każdym wydaniem decyzji, która jest na niekorzyść strony...niestety.........
mam wniosek o becik komplet dokumentów - osoba spełnia kryterium jest jeden szczegół doniosła zaświadczenie od 16 tygodnia - to co mam jej wysłać że w sumie to jest wszystko ale przekroczyła tygodnie - i co może doniesie mi poprawione zaświadczenie ?!
a co w sytuacji kiedy osoba zgłasza nam uzyk i musimy zrobić wszczęcie z urzędu, czy też stosujemy art. 79a??? bo tam jest mowa o wszczęciu na żądanie strony....
opsik 2017 robisz tylko wszczęcie postępowania z urzędu nie ma przy tym zastosowania art.79a.
Róża tak musisz wysłać pani informację (u nas zwykłe pismo informujące bo tak mówi art.79a poinformować a nie zawiadomić stronę) że nie spełniła wymogu z art 15b ust.5 i w przygotowaniu jest decyzja odmowna. W drugim zdaniu napisz w przypadku uzyskania właściwego zaświadczenia potwierdzającego 10 tydzień to wzywasz Panią do udokumentowania tego zdarzenia w ciągu 7 dni. Dostarczenie poprawnego zaświadczenia skutkować bezie usunięciem powyższej negatywnej przesłanki (czy coś takiego).
to że przyniesie nowe zaświadczenie to trochę przegięcie jak dla mnie - jeśli chodzi o dochód ok ale zaświadczenie ?! wyśle jej inf. że będzie odmowa w związku z zaś. i może wypowiedzieć się co do zebranych dokumentów - ale nie że ma dostarczyć inne.
jak byłam na szkoleniu to szkolący mówił, że w takiej sytuacji musimy dodatkowo przeprowadzić postępowanie wyjaśniające, czyli może kobieta była wcześniej zapisała się do lekarza w 9 tygodniu a z racji kolejek i kulejącej służby zdrowia dostała się w 16 tygodniu. Paranoja jakaś