decyzja odmowna-zły skład rodziny-wyłudzenie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 sie 2016, 7:24

witam, ma może ktoś wzór decyzji a w szczególności uzasadnienie decyzji odmownej z przyczyny złego składu rodziny?
pytam bo złożył mi Pan wniosek (na drugie dziecko)i w owym wniosku wpisał mi syna(że niby ma dwoje dzieci), którego nie ma(po rozwodzie, płaci alimenty na niego itp), nie chce mi zmienić składu, gdyż wie, że wówczas to drugie dziecko będzie pierwsze i przekroczą-robi to świadomie-świadome wyłudzenie, a przy tym grozi sądem
będę wdzięczna za pomoc,
zagubiona
Referent
Od: 26 kwie 2016, 21:13
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2016, 8:08

skoro ma rozwód

i masz wyrok ze płacic ma alimenty i dziecko przy matce maja byc a on pewnie tylko odwiedziny ma

a te pierszze dzziecko przy nim ? podzielili sie dziecmi po rozwodie?

normalnie dajesz odmowe, ze zgodnie z wyrokiem takim i takim dziecko przy matce itd.

i to on oswiadczyl nieprawdę we wniosku skoro dziecko z nim nie zamieszkuje to dlaczego do skladu rodziny go wpisal ? jak musi z nim ZAMIESZKIWAC zgodnie z definicja rodziny/ nawet we wniosku ma wnioskuje o 500+ na dziecko ZAMIESZKUJACE ze mna
1986

Napisano: 05 sie 2016, 9:25

na chwilę obecną mam tylko jego wniosek, ale czekam na wywiad środowiskowy u byłej żony, gdyż ona mieszka w drugiej części polski. Z byłą żoną ma syna(którego wpisał do składu, a nie przebywa z nim) oraz drugie dziecko z obecną żoną (na które złożył wniosek -bez dochodu). On sam jest świadomy tego, że nie powinien wpisywać syna, ale nie wpisując go przekracza kryterium!czeka na odmowę i idzie z nią do sądu i udowodni, że dostanie 500 łącznie z wyrównaniem i będę musiała go jeszcze przepraszać!
koszmar, dlatego chciałabym się poratować jakimś urzekającym uzasadnieniem, aby udowodnić cwaniaczkowi że się myli!
zagubiona
Referent
Od: 26 kwie 2016, 21:13
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2016, 9:33

zagubiona pisze:na chwilę obecną mam tylko jego wniosek, ale czekam na wywiad środowiskowy u byłej żony, gdyż ona mieszka w drugiej części polski. Z byłą żoną ma syna(którego wpisał do składu, a nie przebywa z nim) oraz drugie dziecko z obecną żoną (na które złożył wniosek -bez dochodu). On sam jest świadomy tego, że nie powinien wpisywać syna, ale nie wpisując go przekracza kryterium!czeka na odmowę i idzie z nią do sądu i udowodni, że dostanie 500 łącznie z wyrównaniem i będę musiała go jeszcze przepraszać!
koszmar, dlatego chciałabym się poratować jakimś urzekającym uzasadnieniem, aby udowodnić cwaniaczkowi że się myli!
to czemu wywiad u matki dziecka a nie u niego ?

z wywiady u niego bys miala ze dziecko z nim nie zamieszkuje i nie sprawuje nad nim opieke. /zreszta jak masz wyrok to juz dla mnie by wystarczyl/
1986

Napisano: 10 sie 2016, 9:19

jak na razie to jego można podać do sądu za składanie fałszywego oświadczenia. Jak jest wyrok że dziecko jest przy matce to nic innego nas nie interesuje bo my mamy się trzymać postanowień innych organów i prawa. koniec kropka...
miła
Referent
Od: 23 mar 2016, 10:02
Zajmuję się:

Napisano: 10 sie 2016, 9:24

chciałbym poznać podstawę prawną tego wywiadu u matki...
Sprawa posta jak drut - masz wyrok, w którym wskazano miejsce zamieszkania dziecka. I to cię interesuje. Nawet jak dziecko byłoby z ojcem bez miany wyroku to i tak nie mogło by być w jego składzie rodziny.
Wzywasz do poprawienia wniosku - jak nie poprawi wniosek pozostawiony bez rozpatrzenia. Niech się buja.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x