Cześć, kobiecie robiliśmy przedłużenie decyzji covidowej dotyczącej zasiłku pielęgnacyjnego do dnia 31.12.2023 r. bo orzeczenie jakie mieliśmy wygasło z dniem 31.08.2020 r. Okazało się jednak, że kobieta posiada jeszcze kolejne orzeczenie z dnia 28.10.2020 r. o którym istnieniu nas nie poinformowała. Jest to osoba upośledzona umysłowo no i tak myślę, że sytuacja związana z szalejącym covidem pod koniec roku 2020 nie ułatwił sprawy bo kontakt z petentami mieliśmy bardzo ograniczony. Poradźcie co w tej sytuacji najlepiej zrobić.
Co radzicie w tej sytuacji? Ciężko mi jej dowalić nienależnie pobrane świadczenia, tym bardziej że według tych orzeczeń nieprzerwanie ma niepełnosprawność. Tylko covid namieszał.
sprawdzamy, ale mieliśmy dziwne sytuacje, że eksmoon pokazywał że nie ma a były. Mieliśmy też takie, że w momencie sprawdzania przy konsumencie kolejne orzeczenie już się skonczyło i eksmoon też pokazywał, że nie ma
Wielkie dzięki Tom, tego będę się trzymał. Georgina, nie wyobrażam sobie co miesiąc sprawdzać około setki osób czy mają już wydane nowe orzeczenie. W pouczeniu decyzji przedłużającej dostali info pogrubioną czcionką, że mają to natychmiast zgłaszać.
ja także przy tej ilości osob nie sprawdzam co miesiac wszytskich ale fakt ze wyrywkowo co kilka miesiecy tak z ciekwoasci niekotrych covidowcow sprawdząłam
i akuart tego pana z 4 razy i za każdym razem brak orzeczenia !!!!!!
mało tego teraz tez sprawdzałam i w systemie brak orzeczenia. sugerowałam sie tez tym ze podczas uprzedniej zmiany decyzji na covid pan deklarował ze nie bedzie stawał na komisje bo nikt mu juz orzeczenia nie da i pocieganie tyle ile sie da na covida
no wyszlo zes głupi!!! mogl miec jesczze do wrzesnia 2024 a tak bedzie jeszcze zwrot