decyzja przekazana do ponownego rozpatrzenia

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Eliza7536
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

decyzja przekazana do ponownego rozpatrzenia

Post autor: Eliza7536 »

Dzień dobry
Otrzymaliśmy z SKO decyzję uchylającą naszą decyzję i przekazującą sprawę do ponownego rozpatrzenie. Czy robię najpierw jakieś wszczęcie postępowania czy od razu mogę zrobić wywiad?
I jeszcze jedno strona składała wniosek o świadczenie przez kancelarię czy wezwanie czy informację o dacie wywiadu wysyłam do Kancelarii i ona informuje wnioskodawczynię o dacie (przekazali nam pełnomocnictwo że wszelka korespondencja ma ,,iść" przez nich?
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
Kontakt:

Re: decyzja przekazana do ponownego rozpatrzenia

Post autor: Krzysztof »

Eliza7536 pisze: 05 lis 2021, 16:12 Dzień dobry
Otrzymaliśmy z SKO decyzję uchylającą naszą decyzję i przekazującą sprawę do ponownego rozpatrzenie. Czy robię najpierw jakieś wszczęcie postępowania czy od razu mogę zrobić wywiad?
I jeszcze jedno strona składała wniosek o świadczenie przez kancelarię czy wezwanie czy informację o dacie wywiadu wysyłam do Kancelarii i ona informuje wnioskodawczynię o dacie (przekazali nam pełnomocnictwo że wszelka korespondencja ma ,,iść" przez nich?
Zleć wywiad środowiskowy w Kancelarii.
Skoro korespondencje wysyłasz do Kancelarii, a po wydaniu opiekunowi decyzji przyznającej prawo do wnioskowanego świadczenia pieniądze, przez kilka miesięcy, będziesz przelewać na konto Kancelarii to i ów wywiad może należałoby zrobić w Kancelarii.
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Eliza7536
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: decyzja przekazana do ponownego rozpatrzenia

Post autor: Eliza7536 »

Czyli rozumiem że pismo informujące o wywiadzie wysyłam do Kancelarii i to ona ma obowiązek w terminie przekazać to wnioskodawcy ale rozumiem że wywiad przeprowadza nasz pracownik socjalny z wnioskodawczynią a nie z Kancelarią? :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ