Dzień dobry
Otrzymaliśmy z SKO decyzję uchylającą naszą decyzję i przekazującą sprawę do ponownego rozpatrzenie. Czy robię najpierw jakieś wszczęcie postępowania czy od razu mogę zrobić wywiad?
I jeszcze jedno strona składała wniosek o świadczenie przez kancelarię czy wezwanie czy informację o dacie wywiadu wysyłam do Kancelarii i ona informuje wnioskodawczynię o dacie (przekazali nam pełnomocnictwo że wszelka korespondencja ma ,,iść" przez nich?
decyzja przekazana do ponownego rozpatrzenia
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- Krzysztof
- Starszy referent
- Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
- Kontakt:
Re: decyzja przekazana do ponownego rozpatrzenia
Zleć wywiad środowiskowy w Kancelarii.Eliza7536 pisze: 05 lis 2021, 16:12 Dzień dobry
Otrzymaliśmy z SKO decyzję uchylającą naszą decyzję i przekazującą sprawę do ponownego rozpatrzenie. Czy robię najpierw jakieś wszczęcie postępowania czy od razu mogę zrobić wywiad?
I jeszcze jedno strona składała wniosek o świadczenie przez kancelarię czy wezwanie czy informację o dacie wywiadu wysyłam do Kancelarii i ona informuje wnioskodawczynię o dacie (przekazali nam pełnomocnictwo że wszelka korespondencja ma ,,iść" przez nich?
Skoro korespondencje wysyłasz do Kancelarii, a po wydaniu opiekunowi decyzji przyznającej prawo do wnioskowanego świadczenia pieniądze, przez kilka miesięcy, będziesz przelewać na konto Kancelarii to i ów wywiad może należałoby zrobić w Kancelarii.
-----------
Krzysztof
Krzysztof

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: decyzja przekazana do ponownego rozpatrzenia
Czyli rozumiem że pismo informujące o wywiadzie wysyłam do Kancelarii i to ona ma obowiązek w terminie przekazać to wnioskodawcy ale rozumiem że wywiad przeprowadza nasz pracownik socjalny z wnioskodawczynią a nie z Kancelarią?

Oprócz decyzja przekazana do ponownego rozpatrzenia - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
dochód z zagranicy
Świadczenie pielęgnacyjne a udziały w Sp.z o.o. oraz prowadzenie gospodarstwa
dochód osiągnięty za granicą
pomóżcie, świadczenie pielęgnacyjne....
SAMOTNE WYCHOWANIE -STUDENT
ŚP a renta "częściowa"
dochód z zatrudnienia z 2020 r. na ile mcy?
gospodarstwo jak rozliczyć?
ŚŚwiadczenie pielęgnacyjne i SZO w jednej rodzinie
klientka bez rozwodu ale z protokołem ugody alimenty
zaświadcznie do becikowego i za życiem
dochód do zasiłku rodzinnego
Opiekun prawny a pobierany zasiłek pielęgnacyjny
szo
przeniesienie pracowników- uzyskanie dochodu
szkoła policealna i praca