decyzja przekazana w trybie art. 25 ust. 5 z innego ośrodka ale jest z błędem czy mogę wydać sprostowanie tej decyzji
-
- Referent
- Zajmuję się: FA/ŚW/ŚWIADCZENIA RODZINNE
- Kontakt:
decyzja przekazana w trybie art. 25 ust. 5 z innego ośrodka ale jest z błędem czy mogę wydać sprostowanie tej decyzji
decyzja została nam przekazana w trybie art. 25 ust. 5 ustawy o świadczeniach rodzinnych o świadczeniu rodzicielskim do dalszej realizacji do innego organu. W decyzji jest błąd odnośnie okresu przyznania świadczenia i jego wysokości (o 1 dzień za dużo). Czy mogę jako aktualny organ właściwy wydać sprostowanie tej decyzji ?
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: decyzja przekazana w trybie art. 25 ust. 5 z innego ośrodka ale jest z błędem czy mogę wydać sprostowanie tej decyzj
Nie można tego zrobić sprostowaniem bo wpływasz na rozstrzygnięcie i tym samym wysokość świadczenia. Jedynie można wysłać do SKO o stwierdzenie nieważności tylko bądźcie pewni, że decyzja jest prawidłowo doręczona. Miałem kiedyś taki przypadek, że stwierdzałem nieważność decyzji innego Ośrodka bo się z nią nie zgadzałem i finalnie SKO, uznało że decyzja nie weszła do obrotu prawnego bo była wadliwie doręczona
Nie musiałem nic wypłacać.

Oprócz decyzja przekazana w trybie art. 25 ust. 5 z innego ośrodka ale jest z błędem czy mogę wydać sprostowanie tej decyzji - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
odmowa po nowemu
nowe ŚP, wniosek, zgon dziecka
podwyższone świadczenie piel
Zasiłek rodzinny a podjęci zatrudnienia
do kiedy przyznać.
Śp po nowemu
LISTY WYPŁAT
świadczenie pielęgnacyjne a pobyt dzienny w COM
od kiedy uchylić zas rodzinny
CAS - sprawizdanie z 500 plus za styczeń
czyste powietrze
PRZEDAWNIENIE