Jak robicie? U nas żona na męża dostała odmowę, odwołanie do SKO, oni przyznali. 30.06 zabrano i teraz składa wniosek Pani znów- przyznać czy odmówić i niech znów się odwoła?
Jak więc ma wyglądać uzasadnienie takiej odmowy? Decyzją SKO przyznano Pani świadczenie piel...Jednak na dzień składania wniosku o wyrównanie ZDO nie spełnia Pani wymogów ustawy .....?
Coś Pan Wardach mówił że SKO przyznaje te świadczenia żona na męża/mąż na żonę, i że my mamy postępować wg ustawy - czyli na osobę w związku małżeńskim nie można pobierać. Ale potem wyszły wątpliwości właśnie i teraz nie wiem.
Hmm. inaczej.
Odmowa z art 17-nie przysługuje osobom pozostającym w zw małżeńskim
SKO przyznało, ponieważ w międzyczasie weszła zmian (2011 r.) w ustawie o ś.r. -art 17ust5 pkt2-nie przysługuje osobom pozostającym w zw małżeńskim, chyba że współmałżonek legitymuje się orzeczeniem o znaczym st niepełnosprawności
Co na to odpowie dla mnie OPS ?
#2 napisane przez ~też opiekun
Wnioski złożone 15 maja,niezapowiedziana wizyta – wywiad środowiskowy 16 maja.Dzisiaj pytam panią kierownik działu Świadczeń w MOPS,kiedy wypłacą – odpowiedziała,nie wiem.To ile czasu mamy czekać,dlaczego nie ma nad nimi kontroli,a zatrudnienie zwiększyli ~ 5 krotnie. – Czy mamy z głodu umierać,a zasiłku celowego nie chcą dać ? – Na co czekają ?
- https://wykluczeni-opiekunowie-doroslych ... ment-17594
ja będę odmawiała ze względu ze świadczenie im nie wygasło, ponieważ decyzja została wydana na okres zamknięty, a nie na okres ważności orzeczenia. A sko niech swojego bubla prostuje tez mam takie osoby
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.