decyzja SKO na jaki artykuł zmiana

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Dbar
Praktykant
Zajmuję się: Pracuję w MGOPS przy zasiłkach rodzinnych
Kontakt:

decyzja SKO na jaki artykuł zmiana

Post autor: Dbar »

Pani ma przyznane świadczenie pielęgnacyjne przez SKO do końca lipca 2024 roku na podstawie orzeczenia ZUS. W dniu dzisiejszym poinformowała iż osoba wymagająca opieki posiada inne orzeczenie z Miejskiego Zespołu gdzie została zaliczona do znacznego stopnia niepełnosprawności, wymaga pkt. 8 a orzeczenie jest ważne do lipca 2026 roku, czyli korzystniej. Na jaki artykuł powołać się w decyzji zmieniającej czasookres przy decyzji wydanej przez SKO
GOPS-ik1
Referent
Zajmuję się: ŚW SR
Kontakt:

Re: decyzja SKO na jaki artykuł zmiana

Post autor: GOPS-ik1 »

Ja bym wysłała to orzeczenie z pismem do SKO, żeby to oni zmienili swoją decyzję. To SKO przyznało świadczenie na dany okres, więc to oni muszą zmienić okres przyznania.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

GOPS-ik1 pisze: 31 paź 2023, 12:39 To SKO przyznało świadczenie na dany okres, więc to oni muszą zmienić okres przyznania.
nieprawda :!:
czytamy art. 32 uosr ;)
Dbar
Praktykant
Zajmuję się: Pracuję w MGOPS przy zasiłkach rodzinnych
Kontakt:

Post autor: Dbar »

Tom. pisze: 31 paź 2023, 13:02
GOPS-ik1 pisze: 31 paź 2023, 12:39 To SKO przyznało świadczenie na dany okres, więc to oni muszą zmienić okres przyznania.
nieprawda :!:
czytamy art. 32 uosr ;)
Dziękuje
Natalia.św
Starszy referent
Zajmuję się: Św
Kontakt:

Post autor: Natalia.św »

ja mam taką samą sytuację i właśnie dziś wysłałam dokumenty do SKO, ponieważ tak napisał mi nasz prawnik :o
ODPOWIEDZ