dECYZJA sko PRZYZNAJĄCA CZY MOGĘ PRZEDŁUŻYĆ
-
- Stażysta
- Zajmuję się: śr, S,
- Kontakt:
dECYZJA sko PRZYZNAJĄCA CZY MOGĘ PRZEDŁUŻYĆ
mam takie pytanie. Kobieta odwołała się od naszej decyzji odmownej ze świadczenia pielęgnacyjnego do SKO. SKO przynało kobiecie świadczenie na miesiąc czyli do momentu zakończenia orzeczenia o niepełnosprawności. Teraz kobieta przyniosła nowe przeczenie, na tamto cały czas obowiązywały przepisy o covid- 19. Czy ja mogę przyznać kobiecie na czas nieokreślony w związku z nowym orzeczeniem? uważam ze SKO popełniło błąd przyanjąc tylko do momentu zakończenia bo nie uwzględnili przepisów na covid-19. Czy myślę źle i trzeba ODWOŁAĆ SIĘ JESZCZE RAZ
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: dECYZJA sko PRZYZNAJĄCA CZY MOGĘ PRZEDŁUŻYĆ
nikt nic nie wie na ten temat?
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Ja w przypadku ponownego wniosku w związku z nowym orzeczeniem w sytuacji kiedy nie uległa zmianie sytuacja rodzinna --- powołuję się na decyzje SKO które już wcześniej orzekało w sprawie świadczenia dala tego klienta i sama przyznaję świadczenie.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
Kiedyś miałem taką sprawę z gminy i widziałem, że każdy wniosek przesyłali do SKO, niemniej to co napisała "o" jest pewnie do zrobienia, chociaż nie wiem czy w tej sytuacji.
https://www.kasarodziny.pl/
-
- Stażysta
- Kontakt:
Czyli nie mogę zrobić tak, że jak SKO przyznało do 23 lipca to ja dam też pani na 24.07, 25.07 itd tzn. za pełny miesiąc z covida-19. Bo jest teraz pani stratna o te pare dni bo nowe orzeczenie dostała 11.08.2021r. Chyba ze zastosuje ten warunek, że jeśli w ciągu 3 m-c od dnia złożenia złoży wniosek o świadczenie to cofa sie o 3 m-c i w tedy mogłabym przyzać od 24.07 ( wniosek złożony 16.07)
- Krzysztof
- Starszy referent
- Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
- Kontakt:
W mojej skromnej ocenie czego byś nie brała pod uwagę (decyzja SKO jedynie na miesiąc, ustawa covidowa przedłużająca wypłatę świadczenia do czasu wydania i dostarczenia nowego Orzeczenia, art. 24 ust. 2a) przy podejmowaniu nowej decyzji zachowana będzie ciągłość prawa do pobierania świadczenia, a dalej patrz komentarz ~o~OPSBIELICE1 pisze: 24 wrz 2021, 13:13 Czyli nie mogę zrobić tak, że jak SKO przyznało do 23 lipca to ja dam też pani na 24.07, 25.07 itd tzn. za pełny miesiąc z covida-19. Bo jest teraz pani stratna o te pare dni bo nowe orzeczenie dostała 11.08.2021r. Chyba ze zastosuje ten warunek, że jeśli w ciągu 3 m-c od dnia złożenia złoży wniosek o świadczenie to cofa sie o 3 m-c i w tedy mogłabym przyzać od 24.07 ( wniosek złożony 16.07)
Tak sobie wymyśliłem

-----------
Krzysztof
Krzysztof

Oprócz dECYZJA sko PRZYZNAJĄCA CZY MOGĘ PRZEDŁUŻYĆ - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
czy odliczacie koszty przychodu
dochód zza granicy jak wprowadzić
może ktoś podpowiedzieć co robię źle ?
żadanie czyste powietrze wysłane na pocztę elektroniczną
CP kto wydaje zaświadczenie
matura a zasiłek rodzinny
SZKOLENIA ŚWIADCZENIA RODZINNE
Jednorowa zapomoga z tyt. ur. sie dziecka
WYKLUCZENIE Z KRUS SKŁADKI
OD KIEDY UCHYLIĆ DECYZJĘ Z szo
do jakiego wieku dziecka płacimy urlop wychowawczy
od kiedy uchylamy zas piel.
składki emerytalno-rentowe- okres opłacania
świadczenie pielęgnacyjne
dochód z hektara
Nienaleznie wypłacone, czyli ten się nie myli ...