dECYZJA sko PRZYZNAJĄCA CZY MOGĘ PRZEDŁUŻYĆ

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
OPSBIELICE1
Stażysta
Zajmuję się: śr, S,
Kontakt:

dECYZJA sko PRZYZNAJĄCA CZY MOGĘ PRZEDŁUŻYĆ

Post autor: OPSBIELICE1 »

mam takie pytanie. Kobieta odwołała się od naszej decyzji odmownej ze świadczenia pielęgnacyjnego do SKO. SKO przynało kobiecie świadczenie na miesiąc czyli do momentu zakończenia orzeczenia o niepełnosprawności. Teraz kobieta przyniosła nowe przeczenie, na tamto cały czas obowiązywały przepisy o covid- 19. Czy ja mogę przyznać kobiecie na czas nieokreślony w związku z nowym orzeczeniem? uważam ze SKO popełniło błąd przyanjąc tylko do momentu zakończenia bo nie uwzględnili przepisów na covid-19. Czy myślę źle i trzeba ODWOŁAĆ SIĘ JESZCZE RAZ
OPSBIELICE1
Stażysta
Kontakt:

Re: dECYZJA sko PRZYZNAJĄCA CZY MOGĘ PRZEDŁUŻYĆ

nikt nic nie wie na ten temat?
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Ja w przypadku ponownego wniosku w związku z nowym orzeczeniem w sytuacji kiedy nie uległa zmianie sytuacja rodzinna --- powołuję się na decyzje SKO które już wcześniej orzekało w sprawie świadczenia dala tego klienta i sama przyznaję świadczenie.
bubek
Podinspektor
Zajmuję się: koordynacja
Kontakt:

Post autor: bubek »

Kiedyś miałem taką sprawę z gminy i widziałem, że każdy wniosek przesyłali do SKO, niemniej to co napisała "o" jest pewnie do zrobienia, chociaż nie wiem czy w tej sytuacji.
https://www.kasarodziny.pl/
OPSBIELICE1
Stażysta
Kontakt:

Czyli nie mogę zrobić tak, że jak SKO przyznało do 23 lipca to ja dam też pani na 24.07, 25.07 itd tzn. za pełny miesiąc z covida-19. Bo jest teraz pani stratna o te pare dni bo nowe orzeczenie dostała 11.08.2021r. Chyba ze zastosuje ten warunek, że jeśli w ciągu 3 m-c od dnia złożenia złoży wniosek o świadczenie to cofa sie o 3 m-c i w tedy mogłabym przyzać od 24.07 ( wniosek złożony 16.07)
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
Kontakt:

Post autor: Krzysztof »

OPSBIELICE1 pisze: 24 wrz 2021, 13:13 Czyli nie mogę zrobić tak, że jak SKO przyznało do 23 lipca to ja dam też pani na 24.07, 25.07 itd tzn. za pełny miesiąc z covida-19. Bo jest teraz pani stratna o te pare dni bo nowe orzeczenie dostała 11.08.2021r. Chyba ze zastosuje ten warunek, że jeśli w ciągu 3 m-c od dnia złożenia złoży wniosek o świadczenie to cofa sie o 3 m-c i w tedy mogłabym przyzać od 24.07 ( wniosek złożony 16.07)
W mojej skromnej ocenie czego byś nie brała pod uwagę (decyzja SKO jedynie na miesiąc, ustawa covidowa przedłużająca wypłatę świadczenia do czasu wydania i dostarczenia nowego Orzeczenia, art. 24 ust. 2a) przy podejmowaniu nowej decyzji zachowana będzie ciągłość prawa do pobierania świadczenia, a dalej patrz komentarz ~o~
Tak sobie wymyśliłem :mrgreen:
-----------
Krzysztof :mrgreen:
ODPOWIEDZ