decyzja uznająca
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA
- Kontakt:
decyzja uznająca
Poradźcie mi czy trzeba wydać decyzję uznającą dłużnika. Dłużnik nie stawił się na wywiad (odebrał korespondencję), tylko że egzekucja prowadzona jest dopiero od 17.02.2025r. Nie minęło 6 miesięcy wywiązywania się z obowiązku alimentacyjnego. Wstrzymać się jeszcze czy wydać już decyzję. Od Komornika mam pismo że nic narazie przez te 5 miesięcy nie wpłacił.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: decyzja uznająca
Ja bym poczekała ten miesiąc.
-
- Referent
- Kontakt:
No jak możesz wydać teraz decyzję, jak warunkiem jest 6 miesięcy nie wywiązywania się ze zobowiązań alimentacyjnych?justa789 pisze: 14 lip 2025, 7:27 Poradźcie mi czy trzeba wydać decyzję uznającą dłużnika. Dłużnik nie stawił się na wywiad (odebrał korespondencję), tylko że egzekucja prowadzona jest dopiero od 17.02.2025r. Nie minęło 6 miesięcy wywiązywania się z obowiązku alimentacyjnego. Wstrzymać się jeszcze czy wydać już decyzję. Od Komornika mam pismo że nic narazie przez te 5 miesięcy nie wpłacił.
-
- Referent
- Kontakt:
Czekasz miesiąc, pismo do komornika, dopiero jak Ci napisze, że jest 6 miesięcy, wtedy decyzja, ale przed decyzją wszczęcie postępowania wysyłasz.zombi pisze: 16 lip 2025, 8:49No jak możesz wydać teraz decyzję, jak warunkiem jest 6 miesięcy nie wywiązywania się ze zobowiązań alimentacyjnych?justa789 pisze: 14 lip 2025, 7:27 Poradźcie mi czy trzeba wydać decyzję uznającą dłużnika. Dłużnik nie stawił się na wywiad (odebrał korespondencję), tylko że egzekucja prowadzona jest dopiero od 17.02.2025r. Nie minęło 6 miesięcy wywiązywania się z obowiązku alimentacyjnego. Wstrzymać się jeszcze czy wydać już decyzję. Od Komornika mam pismo że nic narazie przez te 5 miesięcy nie wpłacił.
Oprócz decyzja uznająca - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Zmiana odsetek ustawowych
proba dluznika o zwrot zatrzymanego prawa jazdy
zawiadomienie z 209
Zawiadomienie na policję
dodatek motywacyjny
Dłużnik nie zarejstrował się w PUP
do kiedy przyznać FA
Co z decyzją o uchylaniu się
świadczenie wspierające
Kasa od Syndyka
Wierzycielka wzięła ślub
Zwrot prawa jazdy