decyzja uznająca dłużnika za uchylającego sie!!! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 mar 2014, 12:41

Co zrobić w sytuacji jak dłużnik miał wystawioną w poprzednim okresie świadczeniowym decyzję że się uchyla
W okresie bieżącym też nie stawił się na wywiad alimentacyjny, ale wywiązywał się w okresie 6 miesięcy z płatności 50% alimentów
Jestem na etapie wszczętego postępowania że się uchyla i co dalej ???? Nigdy nie miałam tekiej sytuacji bo zawsze dłużnicy nie płacili tych 50% wpłat w okresie 6 miesięcy, więc wszczynałam postepowanie a następnie je umarzałam ponieważ decyzja uznająca dłużnika za uchylającego była ciągle w mocy prawnej- A teraz co!!! Co z decyzją uznającą dłużnika za uchylającego się, uchylam ją? Czy piszę do prokuratury i starostaw- zatrzymanie prawa jazdy- przecież dłużnik nie stawił się na wywiad? ale płacił te 50 % wpłat. Proszę o pomoc!!!!
~anowi

Napisano: 27 mar 2014, 13:04

wiem że dla was odpowiedź jest pewnie oczywista!!! ale bardzo proszę o pomoc!!!1
~anowi

Napisano: 27 mar 2014, 13:07

decyzja o umorzeniu postępowania, gdyż stała się bezprzedmiotowa
~funduszowiec

Napisano: 27 mar 2014, 13:09

Starej nie uchylasz. Nie piszesz do prokuratury i starostwa. A jeśli mu zabrałeś prawo jazdy w zeszłym roku to nie oddajesz bez jego wniosku.
~funduszowiec

Napisano: 27 mar 2014, 16:46

Dziękuję bardzo za podpowiedź!!
Jeszcze tylko jedno pytanie dla jasności sprawy
czyli raz wydaną decyzję uznającą dłużnika za uchylającego się uchyla się tak napradę dopiero wtedy jak dłużnik spłaci całe zadłużenie i utraci status dłużnika alimentacyjnego??????
~anowi

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x