Decyzja Wojewody o NP a potrącenia z bieżących wypłat

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
opsx159753
Stażysta
Zajmuję się: ..
Kontakt:

Decyzja Wojewody o NP a potrącenia z bieżących wypłat

Post autor: opsx159753 »

Witam!
Jak u Was postępujecie w sytuacji :
Otrzymujecie od Wojewody decyzję o ustalonym NP odnośnie 500+.
Dokonujecie automatycznego potrącenia tej kwoty wraz z odsetkami z bieżących wypłat z decyzji z 500+ i SR, czy czekacie aż ta decyzja uprawomocni się i po uprawomocnieniu dokonujecie potrącenia. ?

Oczywiście strona nie zamierza zwrócić środków, odwołanie - całkiem możliwe
krak
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/Rodzinne
Kontakt:

Re: Decyzja Wojewody o NP a potrącenia z bieżących wypłat

Post autor: krak »

Ja dopiero robie potrącenia gdy decyzja prawomocna. U nas kobieta napisała do nich ( UW) o umorzenie a oni mi dzwonią żebym szybo pobrał i będą mieli po sprawie. Ale ładnie do nich napisałem czy decyzja stała się ostateczna to wtedy UW już napisał że jest w trakcie rozpatrzenia wniosku o umorzenie i do czasu zakończenia postępowania mamy Pani wypłacać w pełnej wysokości. Tak ty przekażesz do Urzędu wojewódzkiego zwrot, oni np umorzą w części i jak oddasz kobiecie?
opsx159753
Stażysta
Zajmuję się: ..
Kontakt:

Post autor: opsx159753 »

masz racje. lepiej pisemnie sprawdzić prawomocność deczyji. dzięki!
Pola1
Referent
Zajmuję się: ŚW/DS
Kontakt:

Post autor: Pola1 »

krak pisze:Ja dopiero robie potrącenia gdy decyzja prawomocna. U nas kobieta napisała do nich ( UW) o umorzenie a oni mi dzwonią żebym szybo pobrał i będą mieli po sprawie. Ale ładnie do nich napisałem czy decyzja stała się ostateczna to wtedy UW już napisał że jest w trakcie rozpatrzenia wniosku o umorzenie i do czasu zakończenia postępowania mamy Pani wypłacać w pełnej wysokości. Tak ty przekażesz do Urzędu wojewódzkiego zwrot, oni np umorzą w części i jak oddasz kobiecie?
mogłabym prosić o wzór pisma z zapytaniem czy decyzja stała się ostateczna do UW?
ODPOWIEDZ