Cześć Wam, pewno wielu z Was prowadzi zeszyty, w których w tabelkach ma wypisanych wnioskodawców, oraz ich dzieci i miesiące w których miesiąc w miesiąc zapisuje ile komu się wypłaca. Dotychczas tabelka miała rubryki od października do września. teraz będą od lipca... macie jakiś pomysł jak to wszystko ogarnąć żeby nie pomylić się przy liczeniu tych wszystkich wypłat? przy całkiem nowych ludziach nie ma problemu. bo się ich wpisuje do nowego zeszytu i gites. ale co zrobić z ludzmi, którzy mają już na drugie, trzecie itp. dziecko i składają na pierwsze? niby mogę dopisać pierwsze dziecko do starego wykazu ale od października musiałabym ich dopisywać znów do nowego zeszytu.... czy może wszystkich wpisywać już do nowego? ale to też głupie bo roboty będzie w cholerę, zwłaszcza jak ktoś obrabia jeszcze wnioski na 300...
może ktoś też ma ten sam problem co ja xD
techniczne pytanie prowadzenie zesytów xD
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500, 300
- Kontakt:
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Re: techniczne pytanie prowadzenie zesytów xD
Co?referent24 pisze:pewno wielu z Was prowadzi zeszyty, w których w tabelkach ma wypisanych wnioskodawców, oraz ich dzieci i miesiące w których miesiąc w miesiąc zapisuje ile komu się wypłaca

Nie, nie prowadzę takiego czegoś. Jedyny rejestr ręczny jaki prowadzę to rejestr wniosków.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, ŚW
- Kontakt:
Przepraszam, że zapytam ale gdzie ty pracujesz na jakim programie?????
Żeby w dzisiejszych czasach pisać ręcznie w zeszytach to mi się w głowie nie mieści.
Po to mamy systemy dziedzinowe, żeby wszystko było w nich zapisane tylko należy umiejętnie wydobyć dane z tych systemów.
Żeby w dzisiejszych czasach pisać ręcznie w zeszytach to mi się w głowie nie mieści.
Po to mamy systemy dziedzinowe, żeby wszystko było w nich zapisane tylko należy umiejętnie wydobyć dane z tych systemów.
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
@MMilka, dokładnie tak. Aczkolwiek pracownicy socjalnie u mnie mają masę zeszytów A5 do różnych świadczeń itp. więc nic mnie nie zdziwi 

Oprócz techniczne pytanie prowadzenie zesytów xD - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Podstawy do odmowy - brak meża w składzie rodziny
Decyzja Wojewody o NP a potrącenia z bieżących wypłat
czy od lipca mogę przyznać 500+
Informacja SW Sygnity - aktualizacja
Jak wykonać czyszczenie danych
jak umotywować podanie o przyznanie dodatku z tyt 500+???
dodatek lipiec- grudzień 19r.
uzyskanie dochodu jak liczymy dochody
Wałkowany problem 500+ jak przyznawać
aktualizacja podręcznika z 500+
sprawozdanie rzeczowo finansowe za czerwiec
urodzenie 2 dziecka w lipcu - a wniosek ?
Wniosek z czerwca rozpatrywany w lipcu
500 plus dla pełnoletnich niepełnosprawnych
żona składała na stary okres mąż na nowy
Spotkanie w MUW w sprawie koordynacji ?