Decyzja z KRUS o ubezpieczeniu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 sie 2016, 12:32

Witam otrzymałam właśnie decyzję z KRUS w sprawie obowiązku opłacania składek emerytalno- rentowych w związku z pobieraniem SZO! wszystko super ale co z ubezpieczeniem zdrowotnym gdzie mamy opłacać składki zdrowotne? kurcze taki pierwszy przypadek i nie wiem co zrobić proszę o pomoc
morskafala1

Napisano: 29 sie 2016, 12:41

podbijam...
--r

Napisano: 29 sie 2016, 12:48

ELMER POMOCY!!! muszę zrobić zapotrzebowanie na składki zdrowotne do dzisiaj a jestem w kropce co mam zrobić?
marskafala2

Napisano: 29 sie 2016, 12:56

ja to zazwyczaj pytam, czy mają możliwość gdzieś zostać zgłoszonymi i zazwyczaj przy małżonku robią zdrowotne, a jak nie to w ZUS
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 29 sie 2016, 13:03

No właśnie te osoby które mogą się ubezpieczyć przy żonie mężu to ja wiem tylko to dotyczy tych osób które nie mają możliwości nigdzie się ubezpieczyć! Ale jak zapłacę składki em-rent do KRUS a zdrowotne do ZUS nie będzie to sprzeczność? mozna tak opłacać do dwóch różnych instytucji?
marskafala2

Napisano: 29 sie 2016, 13:16

halo jest tam ktoś proszę o pomoc to naprawdę pilne!
morskafala1

Napisano: 29 sie 2016, 13:19

jak nie ma możliwości przy mężu to trzeba społeczne opłacac w KRUS a zdrowotne w ZUS
lucB

Napisano: 30 sie 2016, 8:17

a czy ktoś powie jak to wygląda jak ktoś przychodzi z wnioskiem na szo, oświadcza, że jest rolnikiem lub domownikiem i zaprzestał prowadzenia gospodarstwa, składki opłaca w Krusie. Czy po wydaniu decyzji wnioskodawca sam ma obowiązek zgłosić się do Krusu i wybrać czy składki ma opłacać krus czy rezygnuje z krusu i płacimy do zus i co ze zdrowotnym? moja pierwsza taka sprawa... możne ktoś pomoże
?????????

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x