Pracowała od I do IV - teraz przyszła - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 29 sie 2016, 13:28

Jak w temacie. Mam kwotę wynagrodzenia za luty 2016r. Przekracza kryterium. Pytanie, czy decyzja jest do uchylenia i zwrot od marca do lipca, czy płacić dalej a zwrotu zażądać za marzec i kwiecień.
Walery

Napisano: 29 sie 2016, 13:50

1)zmieniasz decyzję XX/XX z dnia .... w ten sposób że nie przyznajesz z.r. na marzec kwiecień
2)w pozostałym zakresie decyzja XX/XX pozostaje bez zmian
w uzasadnieniu opisujesz sytuację
dopisujesz że osobną decyzją zostaną ustalone NP wraz z ustawowymi odsetkami za opóźnienie.
No chyba, że chcesz w jednej decyzji zmienić i robić zwrot to orzekanie będzie miało więcej pkt.
szarak

Napisano: 29 sie 2016, 13:59

yyyyyyy sama decyzja o NP i zwrocie. Decyzji przyznającej nie zmieniasz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 sie 2016, 14:16

Czyli rozumiem, że decyzję przyznającą mogę dalej realizować i sierpień wypłacić normalnie, oraz wydać drugą decyzję o NP i zwrocie tylko za III i IV.
Walery

Napisano: 29 sie 2016, 14:20

tak
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 sie 2016, 14:35

Dzięki.
Walery

Napisano: 29 sie 2016, 20:17

Elmer, może ty podpowiesz nasz bład żle wydane decyzje,nie powinnam sie pomylić nic mnie nie tłumaczy ale jak to wyprostowac ,możemy my czy sko musi, chyba sobie strzelę, sytuacja jak wyżej , zrobiono niestety jak w pierwszej propozycji w zapytaniu ale jak to teraz odwrócić, jestes fachowcem wiec liczę na uprzejmą pomoc, jak to odkrecć)wdzięczna bym była za wzory decyji , muszę cofnąć zł za zł nie od czerwca a od lutego) i mam żle wydany zwrot i np, też miała przeł)krozenie juz od lutego, niestety w połowie czerwca było zgłoszone, wiec od II-V ma np. ale jak tu wyprostować wstecz zł za zł?jezeli mozna zł za zł.Jestem swieza z krótkim stazem i z takimi akcjami nie miałam stycznosci.
Kobitka ma zr 118.89 i rozpoczęęcie wypłacane od czerwcaa powinna z tego co sie dowiedziałam od lutego.
Proszę pomóż
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x