Czy teraz , przed decyzja zmieniającą jakiś dokument wystawianie np. zawiadomienie o wszczęciu postępowania? czy jakieś inne papiery? Jesli tak to jakie. Dziękuje za odp
Tak wysyłam. Wsczęcie postępowania razem z 10 kpa i wezwaniem do złożenia oświadczenia o aktualnej sytuacji rodzinnej i finansowej oraz przypomnieniem, o dostarczeniu faktur i wyznaczam konkretną datę ich dostarczenia . A zgłosić się mają do ośrodka w ciagu 7 dni od odebrania w/w pisma. Wszystko w jednym piśmie.
ja do tej pory brałem oświadczenia o tym czy dochody się nie zmieniły, ale od tego roku już tego nie robię, gdyż kieruje się tym, że w decyzji mieli jasno napisane ze każda zmiana dochodu wymaga poinformowania. teraz wszczęcie i wydanie decyzji a pożniej wypłata jak faktury przyniosą..
A czy zmieniać decyzję, skoro klientka przy składaniu faktur poinformowała mnie,że "przyniosła ich mniej, ponieważ córka od stycznia porzuciła naukę w szkole "? W jaki sposób powinnam zrobić to prawidłowo? Jestem nowa, stypendia prowadzę od stycznia tego roku...