Jeśli Urząd Marszałkowski przyznaje decyzją zasiłek rodzinny to ja wprowadzam do systemu decyzję bez wniosku i nie wysyłam już decyzji przyznającej ZR?
decyzja już jest, ty ją tylko realizujesz. Klientowi nic nie wysyłasz, chyba że bardzo chcesz mu się pochwalić, że to właśnie Ty będziesz realizować decyzję Marszałka. Ale w żadnym wypadku nie wydajesz kolejnej decyzji.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
na jakim programie pracujesz? ja mam amazisa i bez wniosku nie wprowadzę samej decyzji
Nie wiem tylko jak to jest z tym wprowadzeniem wniosku czy muszę z decyzji ROPS wprowadzić dochody czy może nie wprowadzać żadnych, no i z jaką datą ten wniosek: otrzymania dec. z ROPS czy jak?
U nas jest możliwość wskazania, ze jest to decyzja Marszałka, wtedy pięknie wychodzi do sprawozdania.
Wniosek tak jak wpłynął do organu, dochody też normalnie.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
ja pracuję w Sygnity i tutaj wystarczy tylko sama decyzja z ROPS, żadnych dochodów nie muszę wprowadzać. A jeśli wysyłasz wniosek z załącznikami do ROPS - u to nie zostawiasz sobie kserokopii?