decyzje 200

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~kaśka

Re: decyzje 200

Post autor: ~kaśka »

a czy robiłaś wszczęcie to wyślij je i również podstawę prawną do decyzji.
Dziękuję
~kaśka

Dziękuję
~kaśka

Dziękuję
~ula

Post autor: ~ula »

kaśka się zacięła
~anka

Post autor: ~anka »

ZAWIADOMIENIE
o wszczęciu postępowania administracyjnego

Na podstawie art. 10 § 1, art. 61 § 1 § 4 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. Kodeks Postępowania Administracyjnego (tj. Dz.U. z 2013r. poz. 267) w związku z § 2 ust. 1 § 4 Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 24 grudnia 2013r., w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego (Dz.U. z 2013r. poz. 1741 z późn. zm.):

zawiadamiam

że w dniu 01-04-2014r. zostało wszczęte z urzędu postępowanie administracyjne, w sprawie ustalenia prawa do pomocy finansowej, realizowanej w ramach rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego.
Zgodnie z § 2 ust. 1, ust. 2 i ust. 3 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 24 grudnia 2013r. (Dz. U. z 2013r. poz. 1741 z późn. zm.), w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego, prawo do pomocy finansowej przysługuje osobom mającym ustalone prawo do świadczenia pielęgnacyjnego za poszczególne miesiące od stycznia do grudnia 2014r., przyznane na podstawie art. 17 ustawy z dnia 28 listopada 2003r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2013r. poz. 1456, 1623 i 1650).
Pomoc finansowa przysługuje w wysokości 200zł. miesięcznie i jest niezależna od dochodu.
~kk

Post autor: ~kk »

ja nie wysyłam zawiadomień w końcu ma byc przyznane z urzędu i szkoda mi czasu i przede wszystkim kasy
~anka

Post autor: ~anka »

Kasia a Ty jaka masz podstawe prawna?
~nn

Post autor: ~nn »

robię decyzję od kwietnia; czy mogę odstąpić od uzasadnienia na podst art 107 4 KPA?
~zosia

Post autor: ~zosia »

nn robiz przyznajace?
~~o~

Post autor: ~~o~ »

~kk Twoje oszczędzanie kasy i czasu kiedyś się zemści .....

Masz obowiązek zgodnie z KPA powiadomić stronę , a strona ma prawo czynnie uczestniczyć w każdym postępowaniu.
ODPOWIEDZ