decyzje dla pełnoletnich - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 20 lut 2014, 11:50

Witam,
Osoba wnioskuje o zasiłek i dodatki na dziecko które w trakcie trwania okresu zasiłkowego kończy 18 lat. We wniosku wpisano, że dziecko będzie kontynuować naukę wiec przyznaję zasiłek i dodatki na wrzesień i październik. W decyzji daję warunek, że wypłata nastąpi pod warunkiem dostarczenia zaświadczenia ze szkoły o kontynuowaniu nauki przez dziecko. jeśli nie dopełni warunku wygaszam decyzję. Wydajecie też decyzje w ten sposób?
Bardzo pilne.
~olala

Napisano: 20 lut 2014, 11:54

ja wydaję, chociaż inni uważają że to jest nieprawidłowe
~Iwona

Napisano: 20 lut 2014, 12:16

ja również - ale od nowego okresu nie będę wpisywała warunku - w pouczeniu poinformuje osobe o dostarczeniu zaświadczenia ( a w systemie zatrzymam wypłatę ) nie wiem co z tego wyjdzie , do tej pory był porządek :))
~nowa2

Napisano: 20 lut 2014, 12:34

właśnie sprawdziłam decyzje rops, znalazłam jedna jedyna z takim przypadkiem i tez dawali warunek.
~olala

Napisano: 20 lut 2014, 12:37

nie daje się decyzji warunkowych!!!
~zuza

Napisano: 20 lut 2014, 12:39

we wniosku rodzina deklaruje że dziecko będzie sie uczyc i masz wydac decyzje .A jeżeli nie bedzie sie uczyc to ma ci to zgłosić rodzina
~ANIA

Napisano: 20 lut 2014, 12:40

nie ma czegoś takiego jak decyzje warunkowe
~xxx

Napisano: 20 lut 2014, 12:43

decyzje wydajesz normalna a nie warunkową - zgodnie ze złożonym wnioskiem, jezeli dziecko zrezygnuje z nauki to rodzina ma obowiązek to zgłosić i wtedy zmieniasz decyzję
~aga

Napisano: 20 lut 2014, 12:45

problem w tym że wnioskodawcy oświadczają wszystko , nie zgłaszają że dziecko się nie uczy wychodzi to dopiero jak skałdają wnioski na nowy okres albo jak mają \"warunek \" i nie dostarczają zaświadczenia we wrześniu , niestety nasza rzeczywistość :)0
~nowa2

Napisano: 20 lut 2014, 12:55

Głupie gadanie \"nie ma czegoś takiego jak warunek\" Oczywiście, że coś takiego jest wystarczy otworzyć KPA
~ja

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x