Decyzje uchylającą w związku ze zmianą zamieszkania - ELMER, - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 11 paź 2016, 9:19

Witam, ma ktoś może decyzje uchylającą w związku ze zmianą zamieszkania? Jakie art mam zastosować?
emce

Napisano: 11 paź 2016, 9:20

155 kpa
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 11 paź 2016, 10:24

A ma ktoś może wzór decyzji?
emce

Napisano: 11 paź 2016, 12:46

nikt nie pomoże?
Gość

Napisano: 11 paź 2016, 13:11

Ja mam takie coś.

ORZEKAM

1. z dniem 01.10.2016 r. uchylić w całości decyzję znak ............. z dn. ......... r. przyznającą świadczenie wychowawcze na dzieci: ..............................,
2. Wstrzymać wypłatę świadczenia wychowawczego na dzieci .......................... od ......... r.
UZASADNIENIE

Zgodnie z art. 13 ust. 2 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci wniosek o świadczenie wychowawcze składa się w Urzędzie Gminy lub miasta właściwym ze względu na miejsce zamieszkania osoby ubiegającej się o w/w świadczenie.
         Na podstawie złożonego oświadczenia w dniu ........... r. z prośbą o uchylenie decyzji ze świadczenia wychowawczego na dzieci ........................ uchyla się w/w decyzję i wstrzymuje wypłatę świadczenia wychowawczego od dnia ............ r. Zgodnie ze złożonym oświadczeniem wnioskodawczyni razem z dziećmi zmieniła miejsce zamieszkania i tam będzie ubiegać się o świadczenie wychowawcze.
         Zmienił się zatem stan faktyczny, który był podstawą wydania decyzji przyznającej Pani świadczenie wychowawcze na dzieci.
         Stąd postanowiono jak w sentencji decyzji.
Gość

Napisano: 11 paź 2016, 13:25

Dziękuje
emce

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x