Decyzjia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 10 kwie 2014, 11:40

Zrobiłam dłużnikowi wznowienie postępowanie poniewaz wierzycielka pobierała NP za parę miesięcy okresu 2012/2013. Teraz musze jemu wydać decyzjie. Czy mam to zrobić decyzjią zmieniającą art. 155 kpa? Czy ma byc decyzjia a w niej uchylic i uznać nową kwotę za zawrot? Jak wy robicie w takim przypadku????
Marysieńka

Napisano: 10 kwie 2014, 13:15

prosze Was podpowiedcie mi jak ma wyglądać ta decyzjia
Marysieńka

Napisano: 10 kwie 2014, 13:37

po wznowieniu uchylasz 1 dec da w całości i ponownie żadasz :)

Na podstawie art. 151 § 1 pkt. 2, art. 104 Kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz. U. z 2012r. poz. 267) art.12 ust.1, ust.2, art.2 pkt.10 , art. 27 ust.1, ust.1a, ust.2, ust.3, ust. 7 pkt. 1, art. 25 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2012r. poz.1228 z późn. zm.), działając na podstawie upoważnienia Nr …..wy¬da¬ne¬go przez …

POSTANAWIAM
1.uchylić w całości decyzję nr …. z dnia r. żądającą zwrotu należności w wysokości łącznej 000,00 zł (słownie: ) z tytułu świadczeń z funduszu alimentacyjnego wypłaconych przez organ właściwy wierzyciela osobie uprawnionej ….w okresie świadczeniowym …… wraz z odsetkami ustawowymi.
2.zażądać zwrotu należności w wysokości łącznej 000,00 zł (słownie:) z tytułu świadczeń z funduszu alimentacyjnego wypłaconych przez Organ właściwy wierzyciela osobie uprawnionej ….. w okresie świadczeniowym ……
3.zażądać zwrotu odsetek ustawowych od należności wymienionych w pkt.2 rozstrzygnięcia decyzji naliczanych od pierwszego dnia następującego po dniu wypłaty świadczeń z funduszu alimentacyjnego, do dnia spłaty - zgodnie z art. 27 ust.1a ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów.
monikaz

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x