Tak robimy, dostajesz na pewno od "góry" (u mnie to DOPS) maila z terminami sprawozdań i tam jest napisane że wczytujemy sprawozdanie oraz zbiory centralne. U mnie to była cała przygoda bo nie mogłam wogóle zrobić tych zbiorów, bo nie miałam jakiegoś programu szyfrującego. Ale dziś rano informatyk mi wszystko poinstalował. Zrobiłam w programie sprawozdanie oraz zbiory centralne, zapisałam na pulpicie w formacie xml i wczytałam do CASa i przekazałam do UW. Jeszcze tylko wyrażę swoje zdanie: ten cały CAS jest jakiś porypany. Wczoraj cały dzień nie działał. Był sobie fajny Quickstat i było dobrze, a teraz wszyscy w CASie pomoc spoleczna, świadczenia rodzinne, FA i do tego jeszcze zbiory, a także żłobki i adopcje. Raczej logiczne, że jak cała Polska wejdzie na raz to musi się wszystko zawiesić jak to było wczoraj. A na domiar złego jeszcze to forum. Wcześniej było takie jakieś ładne, przejrzyste, proste a teraz to widzę, że mało kto tu jest bo i odpowiedzi na posty mało. No ale to moje zdanie. Miłego dnia:)
no ja sprawozdanie przesłałam ale zbiorów centralnych wogóle nie chce mi wczytać nie wiem dlaczego. Usiłuje to wczytac ale cały czas mi wychodzi BŁAD WCZYTYWANIA
jagus Mi wyskoczył komunikat, że "w katalogu D:/Users/.....coś tam.../nie ma programu XMLSEC.EXE Nie żebym wątpiła w twoje umiejętności informatyczne ale to naprawdę rzecz typowo dla informatyka.