zbiory centralne - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 10 kwie 2014, 11:01

czy robimy zbiory centralne z FA? jest jaka opcja w programie i w cas-ie, ale nigdzie nie wyczytałam, że trzeba
dsa

Napisano: 10 kwie 2014, 11:36

Tak robimy, dostajesz na pewno od "góry" (u mnie to DOPS) maila z terminami sprawozdań i tam jest napisane że wczytujemy sprawozdanie oraz zbiory centralne. U mnie to była cała przygoda bo nie mogłam wogóle zrobić tych zbiorów, bo nie miałam jakiegoś programu szyfrującego. Ale dziś rano informatyk mi wszystko poinstalował. Zrobiłam w programie sprawozdanie oraz zbiory centralne, zapisałam na pulpicie w formacie xml i wczytałam do CASa i przekazałam do UW. Jeszcze tylko wyrażę swoje zdanie: ten cały CAS jest jakiś porypany. Wczoraj cały dzień nie działał. Był sobie fajny Quickstat i było dobrze, a teraz wszyscy w CASie pomoc spoleczna, świadczenia rodzinne, FA i do tego jeszcze zbiory, a także żłobki i adopcje. Raczej logiczne, że jak cała Polska wejdzie na raz to musi się wszystko zawiesić jak to było wczoraj. A na domiar złego jeszcze to forum. Wcześniej było takie jakieś ładne, przejrzyste, proste a teraz to widzę, że mało kto tu jest bo i odpowiedzi na posty mało. No ale to moje zdanie. Miłego dnia:)
JAdsn

Napisano: 10 kwie 2014, 11:45

no ja sprawozdanie przesłałam ale zbiorów centralnych wogóle nie chce mi wczytać nie wiem dlaczego. Usiłuje to wczytac ale cały czas mi wychodzi BŁAD WCZYTYWANIA
NOWUSIA

Napisano: 10 kwie 2014, 11:53

A jak jest z Sygnity? Można zrobić te zbiory czy trzeba czekać na aktualizację?
MZv2

Napisano: 10 kwie 2014, 12:09

do JAdsn : nie wiesz co to za program?? Wywala mi ten sam błąd a inromatyka dzisiaj nie ma :(
jagus

Napisano: 10 kwie 2014, 12:27

jagus Mi wyskoczył komunikat, że "w katalogu D:/Users/.....coś tam.../nie ma programu XMLSEC.EXE Nie żebym wątpiła w twoje umiejętności informatyczne ale to naprawdę rzecz typowo dla informatyka.
JAdsn

Napisano: 10 kwie 2014, 12:31

do JAdns : tak się składa, że mi wyskoczył taki bład : could not convert variant of type string into type double
Już sobie z nim poradziłam :)
Gość

Napisano: 10 kwie 2014, 12:41

A no to całkiem inny komunikat.
JAdsn

Napisano: 14 kwie 2014, 13:47

a co to są tak na prawdę te zbiory centralne?
zosiaaa

Napisano: 15 kwie 2014, 7:48

JAdsn mi wyskoczyło to samo :/ Poradziłaś sobie z tym czy informatyk interweniował?
nagu

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x