proszę pomóżcie mi i mojemu dziecku , córka jest ofiarą gwałtu ktorego dokonał ratownik z basenu gdzie przez dwa lata chodziła . nie postawiono mu zarzutu bo miał adwokata , , sprawę odwrócono przeciwko dziecku srawę odwrócono przeciwko dziecku . teraz córka ma sprawę o rzekomą demoralizację .jest w bardzo złym stanie psychicznym sprawca nas zastrasza a prokurator umarza każdy dowód przeciwko sprawcy .co robić kiedy my nie mamy pomocy tylko szkoła nam pomaga i stawia się za dzieckiem . potrzebuję wzoru wniosku o przesłuchanie wychowawcy i o dołączenie zaświadczeń o stanie zdrowia
SĄD REJONOWY
w ….
Wydział Karny
(albo zaadresować do prokuratury)
Uczestniczka postępowania: (Imię i nazwisko opiekuna prawnego)
zam:
sygn. Akt ……
WNIOSEK DOWODOWY
Uprzejmie proszę Sąd Rejonowy w ….(lub Prokuraturę) o dopuszczenie dowodu z zaświadczenia lekarskiego stwierdzającego stan zdrowia …..oraz o przesłuchanie w charakterze świadka:
- imię i nazwisko, nauczycielka ze Szkoły….
Osoba ta jest wychowawcą ……i może świadczyć w sprawie, na temat zachowania i stanu psychicznego ……..(imię i nazwisko córki).
Załączniki:
1) zaświadczenie lekarskie;
Poza tym córkę do psychologa, terapeuty a jak trzeba to nawet psychiatry, na terapię to też może \"przysłużyć\" sie sprawie. Poza tym jeżeli umarzają dochodzenie to za każdym razem wnosić zażalenia i odwoływać się-jest wtedy szansa, że ktoś spojrzy na tą sprawę inaczej.Poza tym dokumentować to jak zastrasza was sprawca (jesli wysyła sms-y nie wykasowywać i dołączać do sprawy, jak dzwoni nagrywać go, informować o wszystkim np. dzielnicowego albo inspektora ds. nieletnich). Może Pani skontaktować się z Niebieską Linią w Warszawie i poprosić ich o pomoc, oni czasami mogą interweniować w takich sprawach.Powodzenia.
proszę o pomoc jestem ofiarom przemocy w rodzinie.mieszkam razem z córką oraz mężem u jego babki, która zabrania nam wchodzenia do kuchni korzystania z balkonu itd pomimo iż płacimy jej.ale głównym problemem jest ojciec mojego męża, który przychodzi i przebywa całymi dniami u babki jest bezrobotnym pijakiem który wyzywa nas oraz bije teściową poniża nas itd mam pytanie co można zrobić żeby dał nam psychiczny spokój. to co opisałam to jest tylko cząstka z całości niemamy gdzie się wyprowadzić bank nie chce dać nam kredytu na miezkanie bardzo boję się o moje dziecko żeby któregoś dnia nie stała się tragedia
proszę o pomoc jestem ofiarom przemocy w rodzinie.mieszkam razem z córką oraz mężem u jego babki, która zabrania nam wchodzenia do kuchni korzystania z balkonu itd pomimo iż płacimy jej.ale głównym problemem jest ojciec mojego męża, który przychodzi i przebywa całymi dniami u babki jest bezrobotnym pijakiem który wyzywa nas oraz bije teściową poniża nas itd mam pytanie co można zrobić żeby dał nam psychiczny spokój. to co opisałam to jest tylko cząstka z całości niemamy gdzie się wyprowadzić bank nie chce dać nam kredytu na miezkanie bardzo boję się o moje dziecko żeby któregoś dnia nie stała się tragedia