Dla mocno zorientowanych dł. uchylający się a jego stałe z - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 13 kwie 2018, 12:05

Mam dłużnika, który nie przychodzi na wywiady. Wszczęłam postępowanie jako uchylający się i zastanawiam się czy słusznie we wniosku z oww jest adres z naszego terenu. I teraz tak się zastanawiam bo nagminnie dłużnicy są raz tu raz tam, jakim adresem sie sugerować jeżeli chcemy podjąć działania tym od komornika gdzie jest zameldowanie czy tam gdzie pomieszkuje. Mam paru gdzie oww we wniosku pisze że mieszka u nas. Jak wy to sprawdzacie. Gdzie piszecie pisma na komisariat czy do waszego urzędu -ewidencji aby ustalić gdzie dłużnik mieszka.
Przypuszczam, ze paru dłużników u nas nie mieszka a w zaświadczeniu od komornika o bezskuteczności i we wniosku oww jest adres zameldowania i pisma są do nas kierowane. Jak z tego wybrnąć jeżeli wszczęłam a teraz okaże sie ze tu nie mieszka to umarzam??
Jeżeli sa wątpliwości czy jestesmy owd to jaka jest kolejność . Wszczęcie , komornik, ustalenie adresu czy najpierw ustalacie adresu a potem komornik. Podpowiedzcie bo mam paru takich co chyba podają tylko meldunek a mogą być gdzieś w świecie :lol: :oops: :oops:
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2018, 12:59

napij się kawy, zjedz pączka i przestań się dręczyć. Pomyśl o czymś przyjemnym, nap. o weekendzie.
Nie ty jesteś od szukania i ustalania adresu zamieszkania dłużnika. Masz podany adres dłużnika, wysyłasz pisma. Nie przychodzi jego problem (dopóki nie masz zwrotki z informacją, ze nie mieszka). To dłużnik ma obowiązek informowania komornika o swoim miejscu zamieszkania. On się uchyla od obowiązków.
Jak nie masz co robić to zagraj w pasjansa
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x