dlaczego tak jest ? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 08 sie 2014, 16:36

Witam mam prośbe o wyjasnienie
otóż mieszkam z dzieckiem na wsi a zameldowana jestem w pobliskim mieście u rodziców,
otrzymuje pomoc z gops nie z ops ze wzgledu na miejsce pobytu.
pomoc ta to zasiłek okresowy który przyznawany jest cały czas tylko na jeden miesiąc i celówki .wiem ze pomoc w postaci zasiłków jest refundowana z opsu.
tylko dlaczego cały czas zasiłek okresowy przyznawany jest na jeden miesiac
jak przychodze co miesiąc złożyć nowy wniosek to pracownik robi taką mine ze robi mi sie przykro mam wrażenie ze chciałby zebym znikła i przestała zawracać jej głowe .
ja też bardzo bym chciała nie przychodzić ale sytuacja mnie do tego zmusza.
poza tym to nie moja wina ze np. moja sąsiadka z tegoż samego gops ma przyznawany zasiłek na kilka miesięcy a ja tylko ja w miesiącu w którym składam wniosek i nie bardzo wiem dlaczego tak sie dzieje czy ktoś z Panstwa orientuje sie dlaczego ?
izyda

Napisano: 08 sie 2014, 17:57

Zapytaj w swoim GOPS.
Może nie mają pieniędzy, może nie wiedzą czy w następnym miesiącu będziesz tu mieszkać, może zmienia Ci się dochód.
Składasz podanie o przyznanie celówki co miesiąc to przecież nic nie zmienia, okresówkę też dostajesz.
Nawet gdybyś dostała okresówke na 2 - 3 miesiące to na celówkę jeśli ją chcesz dostać składasz za każdym razem podanie.
Czy Tobie chodzi o to, że złożysz podanie na okresówkę i jeśli ją dostaniesz na dłużej to nie będziesz składać podań o przyznanie celówki?
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x