Dlaczego tak mam? Czy robię coś źle? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 lis 2016, 9:45

Kwota zadłużenia dłużnika dot. FA nie pokrywa mi się z tym co mam w systemie a z zaświadczeniem od bezskuteczności od komornika. Tak ma być? U mnie wychodzi większe zadłużenie.
A w zawiadomieniu do dłużnika spisuję dane z zaświadczenia?
Karolin

Napisano: 17 lis 2016, 13:37

U mnie te kwoty też wychodzą inne. Różnica może być w odsetkach. Dlatego do dłużnika na zawiadomieniu piszę z zaświadczenia od komornika kwoty wszystkie oprócz FA, a potem oddzielnie, że wobec OPS z tytułu FA posiada takie zadłużenie.
*ewa

Napisano: 17 lis 2016, 14:38

Karolin pisze:Kwota zadłużenia dłużnika dot. FA nie pokrywa mi się z tym co mam w systemie a z zaświadczeniem od bezskuteczności od komornika. Tak ma być? U mnie wychodzi większe zadłużenie.
A w zawiadomieniu do dłużnika spisuję dane z zaświadczenia?
Wysłałaś wszystkie przyłączenia za stare okresy świadczeniowe?i być może komornik na za zaświadczeniu napisał zadłużenie tylko za poprzedni okres świadczeniowy bo brak jest przyłączeń.
gosc1a

Napisano: 18 lis 2016, 9:05

Tak, wysłałam przyłączenia do wszystkich okresów. Różnica pomiędzy mną a komornikiem to jeden okres zasiłkowy. Nie wiem dlaczego tak jest
Karolin

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x