Mam pytanie jak ogarniacie dłuzników tz. jakiś rejestr, karta czy cos podobnego bo nie wiem jak ich ogarnąć. Ogólnie jak to prowadzicie. Bardzo proszę podpowiedzcie nie wiem jak zacząć.
Mam podzielonych dłużników na 3 grupy (3 segregatory)
z 1 dłużnik nasza gmina (wierzyciel inna gmina)
z 2 dłużnik nasza gmina (wierzyciel nasza gmina)
z 3 dłużnik inna gmina (wierzyciel nasza gmina)
Tak ich sobie podzieliłam bo wtedy łatwiej mi prowadzić wobec nich postępowanie.
Zrobiłam sobie osobno. U mnie wygląda to tak:
FA.4801.1.X-nr kolejny.2013-14
FA.4801.2.X-nr kolejny.X(tutaj wstawiam sobie nr wydanej decyzji-wtedy można łatwiej znaleźć wierzyciela).2013-14
FA.4801.3.X-nr kolejny.X(jw).2013-14
Prowadzę rejestry wg okresów świadczeniowych bo wtedy wiem co do danego okresu mam zrobić u danego dłużnika.
Do starych okresów mam porobione teczki dla każdego dłużnika osobno (nie archiwizuję ich, tylko po zakończonych sprawach z danego okresu dopinam je do danego dłużnika), tak, że mam danego dłużnika i postępowania wobec niego ułożone według okresów świadczeniowych.
ja dopiero przejęłam to stanowisko po poprzedniczce i kompletnie nie wiem jak to ogarnąć . mam jeden rejestr od 2008r . w teczce dłużnika mam po kilka okresów. nie wiem jak to poukładać żeby miało ręce i nogi
Do dłużnika z innej gminy też prowadzę różne sprawy tj. informacja do OWD o przyznaniu świadczeń, wniosek o podjęcie działań, informacja z OWD o przeprowadzonym wywiadzie, całe postępowanie w sprawie zwrotu wypłaconych świadczeń........ i w między czasie jeszcze wpadają inne sprawy dotyczące dłużnika jak np.. ustalenie miejsca zamieszkania, ustalenie OWD, ustanowienie kuratora itd.
Mam teczkę zaglądam co mam zrobione i widzę co jeszcze mam do zrobienia.
Podałam tylko to jak ja robię, ale wcale nie znaczy, że inni też maja tak robić.
A taka teczka.... hm.... może to i dla niektórych duży koszt 50 gr. ale mi bardzo ułatwia pracę i nie zamierzam z nich rezygnować.