zawiadomienie do US - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 03 wrz 2014, 9:48

Czy ktoś pisał do US informacje o zmniejszeniu zadłużenia z tytułu wykonawczego. Generalnie chodzi mi o podstawę. Nie wiem czy dobrze:
"Wójt Gminy ...... na podstawie § 12 ust. 1 pkt. 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20.05.2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych zawiadamia, że należności objęte tytułem wykonawczym: "
maniusza

Napisano: 03 wrz 2014, 11:10

Rozumiem, że chodzi, Ci o ograniczenie tytułu w związku z wpłatą np. od dłużnika, czy też komornika sądowego. U mnie wygląda to mniej więcej tak:

(pieczątka Wierzyciela)
(sygnatura) (miejscowość, data)

Naczelnik US

ZAWIADOMIENIE
o zmianie wysokości należności objętej tytułem wykonawczym
Na podstawie art. 2 pkt. 10, w związku z art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (t.j. Dz. U. 2012, poz. 1228 z późn zm.) oraz § 12 ust. 1 pkt. 1a Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. 2014, poz. 656) zawiadamia się, że należności objęte tytułem wykonawczym:
Nr: Nr tytułu z dnia
przypadające od: Imię nazwisko dłużnika
PESEL:
zam.: adres

w dniach: ………… uległy zmniejszeniu w łącznej kwocie …………… (należność plus odsetki) zł wpłaconej na konto (jednostka na rzecz której dokonano wpłaty) przez:
Komornik sądowy / wpłata własna dłużnika alimentacyjnego (tu skreślamy niepotrzebne)

w poz. nr 33 (kwota należności głównej) do kwoty:
w poz. nr 37 (kwota odsetek na dzień 2014-09-03) do kwoty:
w poz. nr 43 (kwota należności głównej) do kwoty:
w poz. nr 47 (kwota odsetek na dzień 2014-09-03) do kwoty:
w poz. nr 53 (kwota należności głównej) do kwoty:
w poz. nr 57 (kwota odsetek na dzień 2014-09-03) do kwoty:
w poz. nr 63 (kwota należności głównej) do kwoty:
w poz. nr 67 (kwota odsetek na dzień 2014-09-03) do kwoty:

W związku z powyższym postępowanie egzekucyjne w tej sprawie podlega ograniczeniu do wymienionej kwoty.
Jeśli były koszty upomnienia – w zależności czy były pobrane czy nie piszemy właśnie, że Koszty upomnienia nie/zostały pobrane.

..................................................
(podpis)

Otrzymują:
1. Adresat,
2. A/a

Pozdrawiam
KyNyO

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x