dłuznik a prawo jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 31 maja 2016, 11:42

wydałam dec o uchylaniu wniosek do prokuratury no i wniosek o zabranie prawo jazdy
starosta przysłał info o wszczęciu postępowania nie wydał jeszcze decyzji
dzisiaj stawił sie dłużnik z umowa o prace od 31.05.2016 ale potrzebuje do tego, prawo jazdy..... oczywiście przeprowadziłam wywiad i złożył oświadczenie majątkowe....
co mogę teraz zrobić - lepiej żeby podjął prace i płacił niż zabierzemy mu prawko i nie będzie płacił juz nic...
okoble

Napisano: 31 maja 2016, 14:07

Teraz to już po ptakach, jak ma wydane decyzje to i tak zabiorą prawko
kirikiri

Napisano: 31 maja 2016, 14:43

....tylko że decyzji o zabraniu prawo jazdy jeszcze nie wydało starostwo
okoble

Napisano: 02 cze 2016, 8:35

a do mnie po pół roku zadzwonił dłużnik bo dostał decyzję o zatrzymaniu prawka.. zrobię z nim wywiad i wiem, że nie płacił 50 % alimentów.. czy tak to powinno wyglądać? w sensie teraz się zgłasza, robię wywiad, nie ma 50 % i to zostawiam? czy on mi pisze wniosek o zwrot i na podstawie wywiadu odmawiam? bo fundusz ma wierzycielka dalej płacony, a on się nie wywiązuje, czy mam mu ustnie powiedzieć, że dopiero za pół roku płacenia może się zgłosić? nie robiłam więc niewiem..
czacha
Praktykant
Od: 31 mar 2016, 10:40
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2016, 9:31

proszę o pomoc - może to głupie pytanie albo proste w rozwiązaniu.. gdybym jednak to wiedziała to bym nie pytała..
czacha
Praktykant
Od: 31 mar 2016, 10:40
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2016, 12:51

czacha pisze:a do mnie po pół roku zadzwonił dłużnik bo dostał decyzję o zatrzymaniu prawka.. zrobię z nim wywiad i wiem, że nie płacił 50 % alimentów.. czy tak to powinno wyglądać? w sensie teraz się zgłasza, robię wywiad, nie ma 50 % i to zostawiam? czy on mi pisze wniosek o zwrot i na podstawie wywiadu odmawiam? bo fundusz ma wierzycielka dalej płacony, a on się nie wywiązuje, czy mam mu ustnie powiedzieć, że dopiero za pół roku płacenia może się zgłosić? nie robiłam więc niewiem..
Przeprowadzasz wywiad, odbierasz oświadczenie, (dłużnik może, ale nie ma to znaczenia czy ci zawnioskuje o zwrot), dalej weryfikujesz u komornika czy płacił (oczywiście pisemnie wszystko, nie telefonicznie) jak nie płaci to informujesz dłużnika, że nie ma możliwości wystąpienia o zwrot i tu podajesz artykuły odpowiednie kiedy należy zwrócić - pouczasz też żeby zgłosił sie jak będą dokonywane regularne wpłaty przez 6 m-cy min. 50%.
Jak płaci do wnioskujesz o zwrot prawa jazdy.
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 sie 2011, 10:13
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x