Dłużnik a zawiadomienie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 27 wrz 2016, 9:10

Dłużnik co roku wstawiał się wezwania na wywiad , w tym roku jednak nie zgłosił się czy wszczynam postępowanie i wystawiam decyzję??
Czy pisze info do OPS i Komornika z art.5a ust.2???
Alinka

Napisano: 27 wrz 2016, 10:08

Pomoże ktoś???????? proszę!!!
Alinka

Napisano: 27 wrz 2016, 14:22

Wie ktoś??
Alinka

Napisano: 27 wrz 2016, 14:31

działasz na podst. art. 5.
Art. 5a stosujesz tyko wtedy, gdy wcześniej wydano decyzję o uznaniu za dłużnika.
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 27 wrz 2016, 19:08

Kochani bardzo was proszę podpowiedzcie mi bo to mój pierwszy zasiłkowy , niestety nie ogarniam wszystkiego fa i sr chyba.. mam problem ze starami sprawami, które nie były przez poprzedników wczesniej zbytnio ruszane. Niestety musze pare spraw wyprostowac mimo ze sie strasznie boje i nie mam pojecia od czego zacząc
Byłabym wdzieczna za wzory i pomoc...
Dłużnik nie przyszedł na wywiad, ma mase zadłużenia co dalej powinnam robic ,prosze was tak po ludzku i prosto podpowiedzcie co powinnam z takim delikfentem zrobic,na jakiej podstawie
Z góry bardzo dziekuje
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 28 wrz 2016, 8:42

Nie przyszedł na wywiad to wszczynasz postępowanie w sprawie uznania go za uchylającego się od płacenia alimentów. W tym samym momencie pytasz pisemnie komornika, czy w ciągu ostatnich 6 miesięcy wywiązywał się z płacenia alimentów w wysokości minimum 50% zasądzonych alimentów - jeśli nie i dalej nie przyszedł, wydajesz decyzję uznającą dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych. Jak się uprawomocni wysyłasz wniosek o ściganie na policję oraz zapytanie do CEPIK czy ma prawo jazdy - jak tak to wysyłasz wniosek o zatrzymanie prawa jazdy dłużnika.
nowa15

Napisano: 28 wrz 2016, 12:36

Dziekuję bardzo!! :D
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x