Sygnity- odmawia pełnoletnim - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 26 wrz 2016, 14:06

Nie mam pojęcia co robię źle. Przy wprowadzaniu wniosku, gdzie wnioskodawcą jest pełnoletnia osoba uprawniona, odmawia przyznania funduszu alimentacyjnego. Powód: niespełnione warunki przyznania (nie podaje jakie). Posprawdzałam chyba wszystko: stopnie pokrewieństwa, zaś. ze szkoły....
Gdzie może być błąd???
Jola123

Napisano: 26 wrz 2016, 14:19

Zobacz jak masz ustawiony stopień pokrewieństwa u rodzica
:?:
monika79

Napisano: 26 wrz 2016, 14:36

miałam to samo, no i okazało sie ,że system pobiera rok szkolny 2015/2016 i odmawiał, tu trzeba zwrócic uwage,
GRAS

Napisano: 27 wrz 2016, 8:10

U mnie po ostatniej poprawce też odmawia, bo nie widzi w składzie rodziny rodzica osoby uprawnionej i dochód przekracza. Zgłosiłam w Sygnity, ale....nic. Może, jak więcej osób będzie pisać, to poprawią.
Julla

Napisano: 27 wrz 2016, 8:46

czy zaznaczone jest że to drugi rodzic ? może to cos pomoze
GRAS

Napisano: 29 wrz 2016, 14:22

u mnie odmawia pełnoletniemu dziecku jest zaznaczony rodzic, dochodem rodzina się kwalifikuje zrobiłam sama ręcznie ale może dadzą coś w poprawce, która ma być w sygnity 29.09.2016r..
pozdrawiam Grażyna
grażyna3

Napisano: 29 wrz 2016, 18:06

trzeba wpisać rok szkolny 2016/2017 i zaznaczyć że dołączono zaświadczenie ze szkoły
ewam

Napisano: 30 wrz 2016, 8:22

Musi być wprowadzona szkoła i zaznaczone, że dołączono zaświadczenie ze szkoły, a żeby liczyło rodzica do składu rodziny musi myć wpisany "rodzic, który nie jest wnioskodawcą", bo jak jest zaznaczony jako "rodzic" to go nie liczy
Rrrrr

Napisano: 04 paź 2016, 14:27

Rrrrr pisze:Musi być wprowadzona szkoła i zaznaczone, że dołączono zaświadczenie ze szkoły, a żeby liczyło rodzica do składu rodziny musi myć wpisany "rodzic, który nie jest wnioskodawcą", bo jak jest zaznaczony jako "rodzic" to go nie liczy
ja wszystko mam a odmawia mimo wszystko i ręcznie muszę poprawiać :-(
Becia1

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x