dłużnik alim.POMOCY!!! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 sty 2016, 14:36

Witam wszystkich doświadczonych pracowników na etacie FA , ja jestem nowa i mam problemy z rozumieniem dot.postępowania z dł.alimentacyjnym a konkretnie chodzi mi o przypadek kiedy:Dłużnik
zgłasza się na wywiad
przeprowadzam wywiad i oświadczenie
pisze o aktywacje do biura pracy
pisze pismo do Komornika i OWW o dokonanych ustaleniach
no i co dalej mam z nim robić???????????????????????????????????? jak jest bezrobotny a PUP odpisał że nie ma dla niego pracy chodzi mi czy wydaje mu decyzję o uchylającym się od zobowiązań????chyba nie??nie wiem ??proszę podpowiedzcie mi , bo w przypadku gdy się nie zgłasza na 2 wezwania to wydaje decyzję o uchylajacym się.
kaska85

Napisano: 13 sty 2016, 14:40

a na jakiej podstawie chcesz wydać decyzje o uchylaniu skoro facet się zgłosił na wywiad i jest zarejestrowany w PUP? Nie masz podstaw.
jagódka_

Napisano: 13 sty 2016, 15:43

dzięki bardzo , tez tak myślałam no ale chciałam się upewnić.
co ja dalej z nim robię nic???????
kaska85

Napisano: 14 sty 2016, 8:51

kaska85 pisze:proszę podpowiedzcie mi , bo w przypadku gdy się nie zgłasza na 2 wezwania to wydaje decyzję o uchylajacym się.
Nie tak prędko droga pani, zanim wydasz decyzję robisz wszczęcie i sprawdzasz, czy dłużnik wywiązywał się z obowiązku określonego w art. 5 ust. 3a
Jeśli płacił i nie przyszedł na wywiad, ma takie święte prawo i jest nie do ruszenia.
kawa i ciasto

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x