PROBLEM Z ODSETKAMI - SYGNITY WYKAZUJE NADPŁATĘ - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 13 sty 2016, 14:46

mam taki problem, może coś podpowiecie :(
kiedyś (tj. 2012r.) w programie ustawiony był parametr żeby zaokrąglał odsetki do pełnych groszy, teraz jest bez zaokrąglania
i mam problem bo u dłużników którzy spłacili zadłużenie albo zmarli np. w 2012r. jest NADPŁATA (bo wtedy było ustawione zaokrąglanie a teraz nie)
macie jakiś pomysł jak to rozwiązać????????
+ewa

Napisano: 13 sty 2016, 15:26

A gdzie jest napisane ze bez zaokrąglania teraz?
^magda^

Napisano: 13 sty 2016, 15:29

podłączam się do pytania
omgomg

Napisano: 14 sty 2016, 9:10

Mam to samo, u niekórych mam 4 grosze na minusie, u niektórych 2 grosze na plusie.
Sygnity do dzisiaj nie odpowiada, co z tym fantem.
kawa i ciasto

Napisano: 14 sty 2016, 9:26

kawa i ciasto pisze:Mam to samo, u niekórych mam 4 grosze na minusie, u niektórych 2 grosze na plusie.
Sygnity do dzisiaj nie odpowiada, co z tym fantem.
no wlasnie, niby w programie jest opcja nadpłaty dłuznika i mozna to usunac ale nie wiem czy cos sie znowu nie namiesza :(
macie pomysł ?????????
+ewa

Napisano: 22 sty 2016, 12:54

rozwiazanie SYGNITY:
Po zainstalowaniu wersji 2.1.5 (lub 2.1.6) proszę zaznaczyć dłużnika z problemem i wybrać na nim menu Operacje>Ustaw sposób zaokrąglania odsetek. W oknie, które się otworzy proszę zaznaczyć sposób zaokrąglania jaki był ustawiony w momencie całkowitej spłaty zadłużenia lub w momencie wygaszania zadłużenia. Następnie proszę z okna "Lista wypłaconych pozycji dłużnika" przeliczyć odsetki przez menu Operacje> Przelicz odsetki dla dłużnika. Odsetki zostaną przeliczone zgodnie z ustawieniami.
Przy kolejnych przeliczeniach odsetek zbiorczo dla dłużników, przy tych dłużnikach nie będą odsetki przeliczane zgodnie z aktualnym ustawieniem parametru.

działa :)
+ewa

Napisano: 02 lip 2018, 14:40

tez mam taki problem, chciałam go usunąć zgodnie z rozwiązaniem Sygnity ale to nie pomogło....dalej program wykazuje odestki na minusie dla dłuznika który juz od dawna nie zyje...przypis odsetek 260,00 zł. a odpis umorzenie odsetek 262,20 zł. i wychodzi kwota zadłuzenia odsetek -0,20 zł.,jak moze mi ktoś pomoc będę wdzięczna.
akloiw80
Praktykant
Od: 10 lut 2015, 11:30
Zajmuję się:

Napisano: 05 paź 2018, 9:39

akloiw80 pisze:tez mam taki problem, chciałam go usunąć zgodnie z rozwiązaniem Sygnity ale to nie pomogło....dalej program wykazuje odestki na minusie dla dłuznika który juz od dawna nie zyje...przypis odsetek 260,00 zł. a odpis umorzenie odsetek 262,20 zł. i wychodzi kwota zadłuzenia odsetek -0,20 zł.,jak moze mi ktoś pomoc będę wdzięczna.

mam problem z odsetkami w sygnity, osoby które były na 0,0 zł teraz program przeliczył im odsetki

miał ktoś tak??? pomożecie ?????????
mały_gops
Referent
Od: 07 gru 2017, 13:26
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x