Wszczęłam postępowanie, decyzja za uchylającego i wniosek do prokuratury. Policjant był i powiadomił, że dłużnik jest za granicą i nie zamierza wrócić, co prawda korespondencje zawsze wracają, podwójne awizo. Co powinnam dalej zrobić, poinformować komornika? i co nastepnie....
A co w przypadku, jeśli jest dłużnik, nie zgłosił się na wywiad, wszczęłam post., nie ma wpłat w wys. 50%, czyli kłania się decyzja za uchylającego, później starostwo, prokuratura, ale też mam informacje, że przebywa za granicą, więc co powinnam zrobić
Wezwania nikt nie odebrał, podwójne awizo. Dłużnik prowadzi działalnośc gospodarczą i wychodzi z tego, że pracuje, ale przyjażdza raz na rok może do PL.
kruszyna pisze:Wezwania nikt nie odebrał, podwójne awizo. Dłużnik prowadzi działalnośc gospodarczą i wychodzi z tego, że pracuje, ale przyjażdza raz na rok może do PL.
a masz wiedze w jakim kraju?
spróbuj wierzycielkę nakłonić do pójścia do sądu okręgowego celem wszczęcia procedury związanej z wykonaniem tytułu wykonawczego za granicą
Raczej to będzie niemożliwe, bo wierzycielka nie będzie jeździła do Sądów, pracuje i nie ma czasu. Wgl sie nie przejmuje, bo przecież dostaję fundusz, to co ja obchodzi dłużnik.