Witam.
Dłużnik zamieszkiwał na terenie naszej gminy. Wystosowałam wezwanie na wywiad- dłużnik się stawił. Zobowiązał się do zarejestrowania w PUP do 31 stycznia 2025r. Okazało się, że dzień po stawieniu się na wywiad, trafił do zakładu karnego a koniec kary to 2027r. Wobec czego nie zdązył się zarejestrować w Urzędzie Pracy. Czy podejmowalibyście jakieś działania wobec dłużnika czy czekali aż wyjdzie z ZK?
dłużnik alimentacyjny zakład karny
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/FA podinspektor
- Kontakt:
Re: dłużnik alimentacyjny zakład karny
My nie podejmujemy działań wobec takiego dłużnika,jeżeli jesteśmy jednocześnie oww to wysyłamy mu tylko informację o przyznaniu świadczeń z fa
-
- Praktykant
- Zajmuję się: obsługa prawna OPS
- Kontakt:
Re: dłużnik alimentacyjny zakład karny
Nie wiem, jak się na to zapatrujecie, ale pamiętam raport Najwyższej Izby Kontroli, że jeżeli dłużnik alimentacyjny przebywa w ZK, to można rozważyć "aktywizację" dłużnika w jednostce penitencjarnej. Dłużnik alimentacyjny będzie miał pierwszeństwo w zatrudnieniu, ponieważ zgodnie z art. 122 § 2 kodeksu karnego wykonawczego, Pracę zapewnia się przede wszystkim skazanym zobowiązanym do świadczeń alimentacyjnych, a także mającym szczególnie trudną sytuację materialną, osobistą lub rodzinną.
Oprócz dłużnik alimentacyjny zakład karny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Pomocy, utraty, uzyski jestem pogubiona
czy odpowiedź na pismo można wysłac za granicę
Zwrot prawa jazdy
uzasadnienie do dodania profilu KRZ
Nienależnie pobrane świadczenie a spłata dłuznika
prośba dłuznika przesłana na maila
czy umorzyć postępowanie
Wniosek o podjęcie działań - nowy dłużnik
Zmiana oprogramowania
zgon przedstawiciela ustawowego
zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji
decyzja umarzajaca w czesci
Dłużnikowi odmawia się zwrotu prawa jazdy-w jakiej formie?
decyzja dłużnik uchylający
Akta z innej gminy
utrata dochodu