dłuznik chce umorzenia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 cze 2015, 9:38

w kwietniu dłuznik złozył podanie o cyt." umorzenie w częsci lub w całosci,lub rozłożenie na raty należnosci z FA" mam wywiad srodowiskowy na potwierdzenie sytuacji, ale w pismie przedłużającym termin rozpatrzenia sprawy wezwałam go jednocześnie do sprecyzowania , jakiej wysokości mają byc raty i na ile rozłożyc, właśnie mija 2 m-ce od złożenia wniosku, nie odpowiedział na pismo - czy czekać dalej czy wydac decyzję -ustalić samemu raty, umorzenie nie wchodzi w grę, więc odmowa, czy dac znowu przedłużenie ???? czy pozostawic bez rozpatrzenia ,prosze doradźcie
G
GRAS

Napisano: 26 cze 2015, 11:37

ja bym jednak mino wszystko zostawiła bez rozpatrzenia
jagódka_

Napisano: 26 cze 2015, 12:22

moim zdaniem nie ma podstaw do umorzenia, gdyż masz konkretną prośbę i czy musiałaś pytać (wysyłać pismo) DŁ na jakie chce raty, przecież to ty wydajesz (orzekasz) konkretne rozstrzygnięcie, więc czy brak reakcji na pismo/wezwanie, które moim zdaniem nie musiało być, jest podstawą do pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia.
ODA

Napisano: 26 cze 2015, 14:30

dzieki,własnie wpłynęło od dłuznika pismo, że chce 3000 zł na raty po 25 zł i tu sie wkopałam, co teraz, przeciez kierownik sie nie zgodzi , a gdzie odsetki? co robić ?
GRAS

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x