dłużnik mnie nęka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 24 lut 2014, 11:56

Dłużnik alimentacyjny przebywający w ZK po tym jak otrzymał decyzje o przyznaniu świadczeń z fa i informacje o zaległościach złożył wniosek o umorzenie należności - wydałam decyzje odmowną od której się odwołał. - sprawę rozpatruje jeszcze SKO

w międzyczasie zawiadomiłam go o wszczęciu postępowania w sprawie zwrotu wypłaconych świadczeń, na które złożył zażalenie. (między innymi stwierdza tam ze nie powinnam wszczynam postępowania bo jego odwołanie wstrzymuje dalszego działania).

co mam odpisać na jego zażalenie i w jakiej formie?

najchętniej to bym odpisała temu panu za bardzo ponosi go fantazja, a ja zamiast robić swoje to tworze kolejne pisma już od dwóch tyg.
~just

Napisano: 24 lut 2014, 14:24

wspomożecie?
~just

Napisano: 24 lut 2014, 14:25

wspomożecie?
~just

Napisano: 24 lut 2014, 14:31

\"Dłużnik alimentacyjny przebywający w ZK po tym jak otrzymał decyzje o przyznaniu świadczeń z fa i informacje o zaległościach złożył wniosek o umorzenie należności - wydałam decyzje odmowną od której się odwołał. - sprawę rozpatruje jeszcze SKO\"
Nie rozumiem o jakie umorzenie on wystąpił i od czego się odwołał.

~Elmer

Napisano: 24 lut 2014, 15:07

o umorzenie \"zaległości alimentacyjnych\" - pewnie zobaczył na informacji ile ma i do tego złożył. odmówiliśmy umorzenia \"zaległości\" wiec sie od tej naszej decyzji odwołał
~just

Napisano: 24 lut 2014, 15:17

a miał jakieś zaległości względem was w tym momencie?

Poza tym to jest inne postępowanie.
Zgodnie z art. 141 § 1 k.p.a. zażalenie służy stronie na postanowienia wydane w toku postępowania, wówczas gdy kodeks tak stanowi.
Art. 143. Wniesienie zażalenia nie wstrzymuje wykonania postanowienia, jednakże organ administracji publicznej, który wydał postanowienie, może wstrzymać jego wykonanie, gdy uzna to za uzasadnione.
~Elmer

Napisano: 24 lut 2014, 15:21

miał zaległości fa płacony od samego początku
~just

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x