dłużnik odpisał - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 07 sty 2014, 12:08

dłuznik odpisał na wysłane do niego zawiadomienie o wszczęciu postępowania (dot. decyzji o zwrocie) pisze, że jest osobą pozostająca bez środków do życia itd itp i że prosi o umorzenie niniejszego postepowania. miał ktoś podobny przypadek? czy odpisujecie na takie pisma, jeśli tak to co im piszecie? bardzo proszę o pomoic :)
~kinga

Napisano: 07 sty 2014, 12:28

Art. 30 naszej ustawy i wszystko w temacie. Wystawiaj potem normalnie decyzje o zwrocie.
Facet może kantuje bo jak nic nie ma to czym się martwi?
~MZ

Napisano: 07 sty 2014, 12:37

tak, to wiem :) ale czy teraz mam mu cos odpisywać? czy wystawiać decyzję o zwrocie?
~kinga

Napisano: 07 sty 2014, 12:51

wystawić decyzje o zwrocie i dopiero po uprawomocnieniu tej decyzji możesz zrobić decyzję o umorzeniu. Do tego czasu możesz zebrać materiał i w razie potrzeby przedłużyć/zawiesić postępowanie w sprawie umorzenia
~Elmer

Napisano: 08 sty 2014, 11:41

Elmer dziękuję. wystawiam decyzję o zwrocie.
a jaka jest podstawa prawana do przedłużenia postepowania w sprawie?
pierwszy raz mam taki przypadek...prosze o pomoc :)
~kinga

Napisano: 08 sty 2014, 11:43

czy przed wydaniem deecyji o umorzeniu tez robicie zawiadomienie o wszczęciu postępowania? w ops gdzie jestem na zastępstwie róznie to wyglądało...
~kinga

Napisano: 29 sty 2014, 16:22

mam taki sam problem, dłużnik odp na zawiadomienie o wszczeciu. radca przy omawiania innej sprawy powiedział ze wystawiać dec. o zwrocie i to bedzie nasza odp. jak inni to robią
~nowa

Napisano: 30 sty 2014, 9:12

pomoże ktoś?
~nowa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x