Zacznę od tego ze pracuję na Sygnity. Wiec tak robiąc wpłatę dłużnikowi staram się sprawdzać ile mu zostało zadłużenia.Wiec biorę wydruki indywidualne potem zadłużenie na dany dzień i wyskoczyło że należność główna + odsetki punkt 11 wynosi 0,40 groszy,wic postanowiłam skątaktować się z komornikiem i ustaliłam że u nich ma 0,0 zł i napisałam pismo ze dany dłużnik posiada 0,40 groszy i że prosimy wpłatę w danej wysokości. wszystko było okej wpisałam kwotę było 0,00 zł punkt 11. I chciałam zamknąć postępowanie w sygnity ale niestety wyskoczył komunikat iż dłużnik ma niespłacne należności względem wierzycielki.900,00 zł biorąc listę wypłaconych pozycji widnieje jako pierwsza rubryka to zadłużenie ze zadłużenie wzgledem danej pani 900 zł i rodzaj zadłużenie wierzycielki. Moje pytanie brzmi czemu te pieniądze nie wyskakiwały mi w tych zadłużenie na dany dzień. Po wpłacie dłużnika postanowiłam jeszcze raz napisać do komornika, z zapytaniem czy dłużnik ma należności z tytułu funduszu odsetek oraz kosztów upomnienia.? odpisał mi ze wypłacone zaległe alimenty wynoszą 15 tysiecy swiadczenia wyplacone z funduszu alimentacyjnego 8321,32 zł (wraz z dalszymi odsetkami ustawowymi od dnia 27-05-2022 w przypadku zwłoki. odsetki zaległe dla funduszu 22,36 opłata egzekucyjna 3609,42
wydatki gotówkowe 12,20.oraz koszty egzekucyjne które zostaną ustalone w toku dalszej egzekucji. Ja natomiast w wydrku zadlużenia na dzień 31-5.22 mam zadłużenie z tytułu wypłaty świadczeń fa 5700.odsetki 2554,00 całkowite zadlużenie 8364zł oraz całkowita kwota przekazana na spłatę nalezności i odsetek 8364 zł a punkt 11 całkowite załużenie z tytułu wypłaconych świadczeń fa odsetki 0,00/
Moje pytania co mam zrobić w tej sytuacji bo kompletnie nie wiem ?