jak w temacie.. dłużnik stawił się na wywiad po odebraniu decyzji o uchylaniu się.. robię z nim wywiad i uchylam decyzję? nie płaci 50 % ale stawił się gdyż wcześniejsza korespondencja nie została odebrana
no skoro jest wydana decyzja to nie spełnia bo nie płacił 50 % dlatego wydałam decyzję.. ale zgłosił się po jej odbiorze, dlatego pytam co w takim przypadku.. a jak się stawia po wszczęciu a nie płaci 50 % to co? pomimo, że przyszedł dalej mu robię decyzję?
Jeżeli po wydaniu decyzji to nić nie zrobisz, może się ewentualnie odwołać, Jeżeli po wszczęciu to umarzasz, ponieważ zeby wydać dec o uchyl. muszą zachodzić dwie przesłanki. Czyli jednym słowem zabawa w kotka i myszkę:)
czyli.. dłużnik po odebraniu decyzji stawia się u mnie.. ja mu mówię, że jeśli zmieścił się w ciągu 14 dni można złożyć odwołanie poprzez nasz OPS, tak?
a jak jest zakończone postępowanie i dopiero wtedy dłużnik przychodzi i co on ma teraz zrobić to rozumiem że jeszcze można umorzyć postępowanie bo w końcu łaskawie przyszedł?
ja uwazam ze jak wydalam decyzje to nawet gdy przyszedl to nie ma zmiluj sie, nie mam podstaw do uchylenia decyzji a tym bardziej do umorzenia postepowania
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem