DŁUŻNIK W WIĘZIENIE....ważne - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 14 mar 2014, 10:29

Mam takie pytanie wiem od pracownika socjalnego ze dłużnik przebywa w więzieniu tylko nie wiem gdzie i teraz moje pytanie czy mogę napisać do komornika o podanie adresu zakładu????? czy co MAM ROBIĆ?
~Maria

Napisano: 14 mar 2014, 10:32

zapytanie o udzielenie info do Krajowego Rejestru Karnego
~mi

Napisano: 14 mar 2014, 10:46

A nie wystarczy do Komornika że proszę o informację gdzie przebywa dłużnik e został zatrzymany??????każdy co innego jedni piszą żę do więzienia pisać czy tam przebywa ale skad ja wiem wa jakim więzieniu tego nie wiem tylko że przebywa i dioo rejestru karnego od razu pisać?
~Maria

Napisano: 14 mar 2014, 10:51

napisz do KRK
jak napiszesz do komornika to on też wystąpi do KRK
~Jagoda

Napisano: 14 mar 2014, 11:08

Jeśli napisze do komornika nie jest źle i jeśli napisze do KRK też nie jest źle??
Komornika muszę powiadomić że dłużnik przebywa w więzieniu????
Czy piszę do KRK otrzymuję odpowiedź wszczynam post. i wydaję decyzję uchylającą się i dalej prowadzę postępowanie wysyłam dokumenty do więzienia do dł.????????
~Maria

Napisano: 14 mar 2014, 11:28

ja piszę od razu do KRK, bo jak mam czekać aż mój komornik się ruszy, to mam już czarno na białym odpowiedź z KRK :) i jak dłuznik siedzi w ZK to nie podejmuję wobec niego czynności, tylko decyzja zobowiązująca do zwrotu i później TW.
~mi

Napisano: 14 mar 2014, 12:45

ja tym dłużnikom nie robie tytułów wykonawczych tylko decyzjia.
~Ola

Napisano: 14 mar 2014, 12:50

ale jak dłużnik przebywa tylko rok to też tytułów nie robić? postępowanie cały czas trwało tylko został zatrzymany ale postępowanie dalej się toczy czy tak?

No dobra mam informację z KRK i nie uznaję go za uchylajacego sięskoro już wszczęte post. było wcześniej.????
a do komrnika wysyłam coś?
~Maria

Napisano: 14 mar 2014, 12:52

robisz normalne pełne postępowanie
~Elmer

Napisano: 14 mar 2014, 12:59

do krk piszemy od razu na adres Warszawy czy można zwrócić się do wojewódzkiego ?
~Becia

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x