czy powinnam wydac nową decyzję? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 14 mar 2014, 12:09

Witam! moja poprzedniczka wydała decyzję w 2012r. o uznaniu dłużnika za uchylającego się. W 2014r wyd. dec o umorzeniu postępowania w sprawie wyd. dec o uznaniu dłużnika za uchylającego się ale wystąpiła do starostwa o zatrzymanie prawo jazdy i do prokuratury.
Problem polega na tym że kobieta ze Starostwa dzwoniła i mówi że nie może być tak ze wniosek o zatrzymanie prawa jazdy z 2014 r. a dec. o uznaniu za uchylającego się z 2012r. trafiła do niej nic z tego nie rozumie?
~pomocy na zastępstwie jestem

Napisano: 14 mar 2014, 12:19

my wydajemy co roku dec. o uznaniu
a niektórzy umarzają z uwagi na fakt iż dłuznik został juz uznany za uchylającego się
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 14 mar 2014, 12:21

no to fajnie, każdy robi jak uważa? dla mnie to nie logiczne trochę wyd. decyzję o umorzeniu i wystąpić do prokuratury i starostwa trochę to sprzeczne

Napisano: 14 mar 2014, 12:25

ja tez wydaje co roku decyzjie, nic nie umarzam. Zawsze co roku jeżeli oczywiście nie wstawi sie na wywiad lub nie zarejetruje to wszczęcie, decyzjia, starostwo i prokuratura
~Hania

Napisano: 14 mar 2014, 12:39

no to co mam w takim przypadku zrobić? zostawić tak jak jest ? przecież nic nie zmienię?

Napisano: 14 mar 2014, 12:42

zadzwon do kolezanki i spytaj sie co ona by zrobiła. Skoro umarza to bedzie wiedziec co w takim przypadku.
~Hania

Napisano: 14 mar 2014, 12:43

a po co występowała do starosty??? Jeszcze na dodatek po umorzeniu decyzji. ja też co roku wydaję decyzję o uznaniu
~maja

Napisano: 14 mar 2014, 12:48

powinna dostac kare za to ze nie wystapila o zabranie prawa jazdy.jesli dluznik zalego po 6 miesiacach powinna zabrac sie za prawko i prokuratora a nie po roku czy po dwóch dopiero jakies wszczynanie
~daria

Napisano: 14 mar 2014, 12:53

no właśnie dlatego się zastanawiam czy to jest poprawnę bo sprawa wygląda tak:
wezwanie na wywiad
dłuznik nie wstawił się
-wszczęcie postępowania o uznanie za uchylającego się
-zapytanie do komornika o 50 % płatności
-odpowiedź że nie płaci
-decyzja o umorzeniu postępowania dotyczącego uznania za uchylającego się
- wniosek do prokuratury i do tego załączona ostatnia i zarazem jedna jaka była wydana decyzja o uznaniu za uchylajacego się z 2012
- wniosek do starostwa
- no i teraz ten telefon ze starostwa że nie można tak robić

Co mam dalej z tym zrobić ?

Napisano: 14 mar 2014, 12:56

Daria ale ona co roku robi całe postępowanie i co roku występowała do prokuratury i starostwa tylko dołączała stara dec. z 2012 r. o uznaniu dłużnika za uchylającego się a wydawała na bieżąco dec. o umorzeniu postępowania o uznaniu dłuznika za uchylającego się bo taka została wydana w 2012

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x