Dostałam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, ustaliłam że przebywa w zk i wyjdzie w grudniu. Czy mam napisać tą informację do komornika, czy czekać aż wyjdzie i wtedy dopiero podjąć działania. Proszę o pomoc to mój pierwszy okres wFA
Ja mam sytuację odwrotną. Jestem OWW. Z zaświadczenia o bezskuteczności wiem, że dłużnik przebywa w zakładzie karnym. Nie wiem jak długo/ do kiedy i nie znam adresu.
Przygotowałam tylko informację do gminy dłużnika o przyznanym funduszu, ponieważ wiem, że nie nie mogą teraz przeprowadzić wywiadu.
Ale czy powinnam też przesłać dłużnikowi do aresztu informację o przyznanym funduszu ? I jak mam zdobyć ten adres - czy pisać do komornika w tej sprawie ? czy występować z wnioskiem do Krajowego Rejestru Karnego?
ja zadzwoniłam do komornika i ustaliła w którym ZK przebywa i tam wysłałam mu informacje o przyznanym fa, i wystąpiła z wniosek o udst. danych osobowych do Zk aby podali mi koniec okresu odbywania kary przez skazanego, a że ma zajęcie wynagrodzenia to wiem, że tam pracuje wiec o to nie pytałam